Opvang en Rescue organisatie SOS Rescate de Fauna Marina de Punta Colorado in Uruguay dreigt haar deuren te moeten sluiten. De gemeente van Maldonado wil de locatie van de opvang gebruiken voor horecagelegenheden. Deze opvang houdt zich bezig met het redden en verzorgen van zeedieren uit het gebied en bestaat inmiddels 26 jaar.

opvang zeedieren
Sluiting dreigt voor opvang zeedieren Uruguay | Foto: facebookpagina Sos Rescate Fauna Marina

SOS Rescate de Fauna Marina is een opvang aan zee, waar diverse soorten mariene fauna worden opgevangen, zoals zeehonden, pinguïns, schildpadden, etc. Het werk van deze opvang is van essentieel belang voor de bescherming en verzorging van zeedieren in dit gebied. Sinds de opvang bestaat zijn vrijwilligers dag en nacht bezig geweest met het verzorgen van dieren in nood en er is nog steeds enorm veel behoefte aan een opvang gespecialiseerd in mariene fauna. Daarnaast is dit de enige opvang in Uruguay die zich bezighoudt met het redden en rehabiliteren van zeedieren, waardoor het uniek is in het land. Hier worden niet alleen zeedieren uit de omgeving verzorgd, maar ook uit heel Uruguay. Niet alleen de opvang zou verdwijnen, ook het museum, de bibliotheek en andere faciliteiten, om plaats te maken voor een restaurant.

opvang zeedieren
Foto: facebookpagina Sos Rescate Fauna Marina

Daarnaast ontvangt deze opvang jaarlijks zo’n 200 scholen, inclusief scholen voor kinderen met een beperking, zodat leerlingen meer leren over de bescherming van mariene fauna en het milieu. Educatief gezien speelt de opvang een zeer belangrijke rol bij de bewustwording van de jongere generaties die in de toekomst verantwoordelijk zullen zijn voor de bescherming van de mariene fauna van Uruguay. Hoe kunnen kinderen het belang van deze bescherming leren als de opvang haar deuren sluit?

Om te voorkomen dat SOS Rescate de Fauna Marina de Punta Colorado haar deuren moet sluiten en de zeedieren in Uruguay aan hun lot worden overgelaten, is er een petitie gestart. U kunt de Spaanstalige petitie hier tekenen: https://bit.ly/2MOhkVq

@AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidme