Aanstaande woensdag biedt Milieudefensie, samen met twee Argentijnse onderzoekers, Tweede Kamerleden een rapport aan over de schaliegasboringen van Shell in Argentinië.

Shell - Patagonië

Milieudefensie deed samen met Diego di Risio (Observatorio Petrolero Sur) en Maria Carolina Garcia (actief in een lokale actiegroep tegen schaliegas en verantwoordelijk voor de bescherming van het natuurgebied Auca Mahuida) onderzoek naar de werkwijze van Shell in de zuidelijke provincie van Argentinië, Patagonië. Uit het rapport blijkt dat de oliegigant het niet zo nauw neemt met bescherming van kwetsbare natuur en net zo makkelijk naar schaliegas boort in de beschermde zone van het natuurgebied Auca Mahuida.

Ook werd ernstige vervuiling aangetroffen op verlaten boorlocaties en bleek het concern de belangen van omwonenden niet te respecteren en hen geen enkele compensatie te bieden voor de schade die is toegebracht aan hun leefomgeving.

Vandaag al zullen di Risio en Garcia aandeelhouders van Shell aanspreken op de activiteiten in Argentinië, tijdens de jaarvergadering en woensdag wordt dan het rapport ‘Heading south – The dash for unconventional fossil fuels in Argentina’ aangeboden in de Tweede Kamer.

Meer lezen? Klik hier

Het programma EenVandaag maakte een item over Shell in Patagonië

sitestat

Bron ©PiepVandaag.nl