Een vrouw die een babyhaai belaagde om een selfie te maken, moest deze domme daad bekopen met een zere hand en een forse boete. Haar bezoek aan het strand van de Braziliaanse eilandengroep Fernando de Noronha zal haar vast nog een tijd bij blijven.

babyhaai
De toerist pakte een babyhaai uit het water om een foto te maken | Schermafdruk: video YouTube

Dieren die verkeerd behandeld worden, bijten ook nog wel eens van zich af. Hier kwam een vrouw achter die aan de Braziliaanse kust een babyhaai uit de branding sleepte om een foto met het dier te maken. Uit een video van een andere aanwezige op het strand blijkt dat de haai in haar hand beet. Daarna deed ze verwoede pogingen het dier van zich af te schudden, wat uiteindelijk lukte met hulp van haar reisgenoot. Het haaitje gooide ze daarna terug in zee.

Naast een pijnlijke hand leverde het lastig vallen van een wild dier haar een fikse boete op van ruim 6.000 euro.

Beschermd gebied
Reddit-gebruiker Prais3th3Sun deelde onderstaande video en vertelde over de locatie waar het voorval plaatsvond:

“Het is een gebied waar dieren en de natuur beschermd zijn en dit wordt goed in de gaten gehouden. Het enige wat het haar (de toerist) opleverde zijn vier hechtingen in haar rechterhand en een hoge boete van de autoriteiten voor het milieudelict.”

Logisch nadenken
We vinden het onbegrijpelijk dat sommige mensen denken dat het lastig vallen van wilde dieren in hun natuurlijke omgeving, om ermee op de foto te gaan, een goed idee is. Dit soort gevallen komt helaas met enige regelmaat voor. Vorige maand nog stierf een babydolfijn nadat toeristen in Argentinië het dier uit zee haalden om een selfie te maken. Het dolfijntje is hierdoor uitgedroogd geraakt en gestikt.

Bronnen: 9News, OneGreenPlanet ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde