Vrijdagochtend was Jan van Cappeleveen uit Renswoude op pad met zijn twee husky’s. Zijn 3-jarige hond Kida werd op het fietspad doodgereden door een scooterrijder, die achterom keek en verder reed. De politie roept getuigen op zich te melden.

scooterrijder
Vrijdagochtend werd Husky Kida doodgereden in Renswoude. De politie zoekt getuigen (foto ter illustratie) | Jazzi*Beee on Foter.com / CC BY

Jan van Cappeleveen hoort in de vroege ochtend als hij op pad is met zijn twee husky’s een scooter met grote snelheid aan komen scheuren. Vervolgens een harde klap.

“Kida gilde. Hard en hartverscheurend. Ook ik gilde. En zag de scooter wegrijden.”

De scooterrijder kijkt volgens Van Cappeleveen twee keer om en steekt zijn arm in de lucht. Van Cappeleveen ontfermt zich over zijn 3-jarige reu die in paniek is. Het is volledig mis met de hond en Van Cappeleveen tilt de hond op en rent met hem naar huis. Daar overlijdt de hond op de oprit.

Van Cappeleveen heeft aangifte gedaan bij de politie, omdat de scooterrijder niet is gestopt.

“Natuurlijk snap ik het, als iemand is geschrokken. Het was een behoorlijke klap. En dat je een stukje doorrijdt wil ik ook nog begrijpen. Maar draai dan om bij de eerste rotonde.”

De politie heeft een oproep geplaatst op Facebook om getuigen te vinden:

Bron:

©Animals Today