Afgelopen maand opende zwerfhondenhulporganisatie Save the Dogs een nieuwe dierenkliniek in Cernavoda in Roemenië. De nieuwe kliniek die de naam Footprints of Joy heeft gekregen is 7,5 hectare groot en kan per jaar zo’n 2000 honden en katten opvangen en daarmee voorkomen dat deze zwerfdieren hun leven eindigen in een dodingsstation.

dierenkliniek
Save the Dogs opent nieuwe dierenkliniek in Roemenië | Save the Dogs

Save the Dogs is in 2001 door de Italiaanse Sara Turetta opgericht. Met haar organisatie wil Sara Turetta wat doen aan de benarde situatie waarin de zwerfhonden in Roemenië zich bevinden. Per jaar worden duizenden zwerfhonden gedood door de Roemeense autoriteiten.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

De nieuwe dierenkliniek in de buurt van Cernavoda ligt zo’n 160 kilometer van de hoofdstad Boekarest. In de omgeving van Cernavoda was voordat Footprints of Joy haar deuren opende geen dierenkliniek te bekennen. De autoriteiten in Roemenië garanderen namelijk geen zorg op een acceptabel niveau voor noodzakelijke medische ingrepen bij honden en katten. Men moest voorheen voor goede zorg of naar Boekarest of naar Constanta. Deze laatste plaats ligt zo’n 65 kilometer bij de nieuwe kliniek vandaan.

De nieuwe dierenkliniek biedt de zwerfhonden en –katten een goed verblijf en voor de medewerkers zijn er passende werkomstandigheden. Voorafgaand aan de opening van de kliniek heeft Save the Dogs vier jaar lang keihard gewerkt om de kliniek van de grond te krijgen.

Onze hoofdredacteur Karen Soeters bracht in 2014 een bezoek aan Sara Turetta. Karen noemt het interview dat zij toen met Sara Turetta had “positief, inspirerend en hartverwarmend” en vervolgt “en vrouw die met zoveel kracht en toewijding vecht voor de Roemeense zwerfhonden. Het zijn mensen zoals Sara die verschil maken!”.

Sara werkte tot 2002 als accountmanager voor een reclamebureau in Milaan, totdat ze 12 jaar geleden naar Roemenië kwam en zo schrok van de situatie, dat ze haar baan opzegde en de organisatie Save the Dogs oprichtte. Sindsdien zet zij zich dag en nacht in voor de zwerfhonden en is Save the Dogs uitgegroeid tot een belangrijke dierenbeschermingsorganisatie in Roemenië.

Bekijk hier het interview dat we met deze bijzondere dame hadden.

https://vimeo.com/90155177

Bron: Save the Dogs ©AnimalsToday.nl Lianne Raat