De actie van House of Animals voor de grootste dierenopvang van Oekraïne, Sirius in Kiev, heeft inmiddels ruim 30.000 euro aan donaties ontvangen. House of Animals zet alles op alles om te zorgen dat de honden en katten van Sirius voedsel krijgen. Oorlog of niet.

Al ruim 30.000 euro voor dierenopvang Sirius in Kiev
inmiddels ruim 30.000 euro voor 3000 honden en katten van Dierenopvang Sirius in Kiev, Oekraïne | Foto: House of Animals

Karen Soeters van House of Animals bedankt de donateurs, die massaal gehoor geven aan de oproep om de dieren van Sirius te helpen:

Lieve dierenvrienden,

Gisteren is House of Animals gestart met een hulpactie om 3000 honden en katten van een hongerdood te redden in Sirius, de grootste opvang voor katten en honden in Kiev. We worden sindsdien overspoeld met donaties, berichtjes, e-mails en telefoontjes. Hiervoor enorme dank!

Duizenden mensen hebben gedoneerd, en onze berichten op Facebook gedeeld. We hebben op dit moment meer dan 30.000 euro ingezameld voor eten voor de honden en katten in Kiev. We hebben een crisisteam opgesteld dat vandaag aan het organiseren is hoe we ervoor kunnen zorgen dat er met dit geld zo snel mogelijk op een veilige manier eten op locatie kan worden georganiseerd.
.

Al ruim 30.000 euro voor dierenopvang Sirius in Kiev

.
We hebben op dit moment helaas niet de capaciteit om op alle lieve berichtjes op Facebook, per mail, Messenger, Whatsapp of website te reageren, maar we willen jullie toch graag op de hoogte houden. Gisteravond heb ik contact gehad met Alexandra, de oprichter van dierenopvang Sirius en heb haar verteld dat we in 1 dag al 30.000 euro hebben ingezameld. Dit was haar reactie:

“Bedankt, bedankt aan al jouw landgenoten in Nederland. Ik vind het hartverwarmend en ik ben heel dankbaar. Het raakt me dat mensen aan onze dieren denken en bezorgd zijn over ze. Voor nu is het belangrijkste dat we nog leven.

De hele dag hoorden we bommen afgaan, machinegeweersalvo’s. We hebben de onderkomens voorbereid voor het geval er brand komt, de dieren eten gegeven. Ik heb in het dorp aardappelen gekocht en koekjes. Morgenochtend zullen raketten worden afgevuurd. Ik hoop heel erg dat we alleen het verschrikkelijke lawaai ervan zullen horen, en er niet door geraakt worden. Want dat overleven we niet, we kunnen niet ontkomen aan de Grads [mobiele raketwerper]. We hebben geen schuilkelders.

Ik heb al drie dagen niet geslapen. Ik eet niet en voel me slecht. Het lijkt alsof de oorlog al 3 jaar duurt, in plaats van 3 dagen. Ik ben fysiek en mentaal uitgeput. Oekraïne wordt genadeloos vernietigd.”

We zullen updates op onze Facebookpagina blijven plaatsen, daar kan je het nieuws over de actie dagelijks volgen. Ik wil graag persoonlijk iedereen bedanken die deze actie gesteund heeft met een donatie of door onze berichten te delen. Het is echt hartverwarmend.

Karen Soeters – oprichter House of Animals en AnimalsToday

Karen (r) op bezoek bij Alexandra (l) van dierenopvang Sirius in Kiev, Oekraïne (2017) | Foto: House of Animals

Help dierenopvang Sirius in Kiev

Omdat de situatie in Oekraïne snel verandert kun je dierenopvang Sirius helpen via House of Animals:

  • IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93   t.n.v.  House of Animals
  • o.v.v. ‘Food and support animal shelter Sirius’
  • Doneren kan ook hier

Karen’s blog: ‘De dieren zullen sterven zonder jou’ – Help dieren Kiev

©AnimalsToday.nl