Ruim 3000 leghennen zijn afgelopen weekend gered van de slacht en overgebracht naar hun nieuwe thuis, waar ze hun oude dag mogen doorbrengen. De grote verantwoordelijke: The British Hen Welfare Trust.

kippen gered
Photo Credit: mattbeckwith Flickr via Compfight cc

The British Hen Welfare Trust is een organisatie die leghennen, die niet meer zoveel eieren leggen als de bio-industrie van ze vereist, probeert onder te brengen bij opvangadressen. Onlangs deed deze organisatie een oproep via de website LincolnshireLive om 190 voor de slacht bestemde kippen op te vangen. Hier werd massaal op gereageerd. Er meldden zich niet 190, maar wel 300 mensen die graag een plekje wilden aanbieden aan een door de bio-industrie afgedankte kip.

Het verhaal werd maar liefst 2330 keer gedeeld op social media, wat leidde tot een stormvloed aan telefoontjes aan het adres van The British Hen Welfare Trust. Meer mensen dan ooit meldden zich aan om een kip te adopteren. Inmiddels zijn meer dan 3000 leghennen aan hun pensioen begonnen en mag de rest haar leven in rust en vrede doorbrengen.

Afgedankt
Alle geadopteerde kippen zijn zo’n 18 maanden oud. Op deze leeftijd beginnen de kippen minder frequent eieren te leggen, wat niet rendabel is voor de bio-industie. Oplossing: de kip wordt geslacht en komt als soepkip in de winkel of wordt verwerkt in kant-en-klaarmaaltijden. The British Hen Welfare Trust probeert voor zoveel mogelijk van deze afgedankte leghennen een nieuw thuis te vinden.

Red een Legkip
Ook in Nederland is er een organisatie die zich inzet voor deze afgedankte kippen: Red een Legkip. Via deze organisatie is het in Nederland ook mogelijk een afgedankte bio-industriekip te adopteren. Interesse? Neem dan contact op met Red een Legkip!

Bronnen: World Animal News, Lincolnshire Live, British Hen Welfare Trust Facebook ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor