Nadat een fietser de hond van een inwoner uit Leiden een trap verkocht blijkt dat de verwonding dermate ernstig is dat zijn poot geamputeerd moet worden.

poot
Rottweiler (niet het slachtoffer) | Foto: Pixabay

De rottweiler Mikey zal voortaan met drie poten door het leven moeten. Op dinsdag 9 augustus stond de hond, samen met zijn baasje uit Leiden, op de Bernhardkade te wachten. Het dier gromde even naar een fietser en voor zijn baasje het door had, kreeg de rottweiler een harde schop. Achteraf bleek de trap zo hard, dat de poot van de hond geamputeerd moet worden.

Woest
De eigenaar, Erik Spitters, is woest. Maandag ging hij naar de dierenarts en hoorde hij wat moest gebeuren met Mikey. Spitters:

“Er is een pees van de knieschijf afgescheurd. Daar kunnen zij niets meer aan doen. Woensdagochtend gaat zijn poot eraf. Het is echt een mokerslag.”

Vrouw
Volgens Spitters heeft een toevallige voorbijganger gezien dat een vrouw op een fiets de hond een trap gaf. De eigenaar van de hond is nu op zoek naar de dader. Hij deed al aangifte van de mishandeling bij de politie en hoopt dat zij wordt aangepakt. Spitters:

“Ik hoop dat zij gevonden wordt en mee zal betalen of desnoods wordt veroordeeld.”

Bron ©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.