Het Roemeense Eerste klasse voetbal is een partnerschap aangegaan met de lokale autoriteiten als onderdeel van een adoptiecampagne voor honden uit dodingsstations. De honden zullen de nationale voetballers begeleiden bij het betreden van het veld om aandacht te vragen voor de overvolle asielen in het land.

voetballers
Roemeense voetballers helpen honden uit dodinsstations | Foto: Pixabay

Dodingsstations

Roemenië kampt met overvolle dierenasielen en dodingsstations. Om aandacht te vragen voor honden in deze asielen en met de hoop op de vondst van een liefdevolle adoptiefamilie, neemt het nationale Eerste klasse voetbal deel aan een adoptiecampagne. Deze actie is waarschijnlijk de redding van vele viervoeters.

Dodingsstations zijn zogenaamde opruimstations voor straatdieren. In Roemenië is er een overvloed aan straathonden die zich telkens vermenigvuldigen en bovendien verwilderen. De asielen zitten hierdoor bomvol.

https://twitter.com/EvermoreDog/status/1437382806796177417

Viervoeters op het veld

Op donderdag 26 augustus, tevens de international hondendag, besloot de gemeenteraad van Ilfov dat het Eerste klasse voetbal een jaar lang zou deelnemen aan de nationale adoptiecampagne ´Vul de leegte in je leven´. Het doel van de campagne is om de druk op asielen te verlichten.

De honden mogen hooguit vijf minuten met de spelers mee het veld op. Alle honden die deel uitmaken van het project zouden zijn ontwormd en ingeënt tegen hondsdolheid.

Voorzitter van CJ Ilfov Hubert Thuma:

“Ik ben heel blij met dit project. Het zal veel aandacht krijgen, daar voetbal de sport met het grootste publiek is in ons land.”

Thuma:

“Veel honden worden hier uit de auto gezet en achtergelaten. Mensen weten niet dat het achterlaten van een hond een misdaad is. In de gemeente Domnești, waar veel dieren worden gedumpt, hebben we tien camera´s geïnstalleerd. Honden vermenigvuldigen zich op straat, worden agressief en vormen dan een probleem voor buurtbewoners.”

Bron:

©AnimalsToday.nl Jennie Cools