De Britse komiek Ricky Gervais zet zich in voor dierenwelzijn en dierenrechten, onder andere via zijn social media accounts. Zo plaatste hij een foto op zijn Twitter-account van een vrouwelijke jager die lachend poseert gelegen naast een door haar doodgeschoten giraf en schreef er de volgende tekst bij: “What must’ve happened to you in your life to make you want to kill a beautiful animal & then lie next to it smiling?”.

Ricky Gervais
Foto via Facebook

Dit bleef niet onopgemerkt. De tweet werd 34,873 keer geretweet en 27,649 keer opgeslagen als favoriet. De vrouw, ene Rebecca Francis afkomstig uit de Amerikaanse staat Utah kreeg de nodige verwensingen en bedreigingen te verduren. Zo werd onder andere geschreven:

“Hoe kun je zo wreed zijn om een prachtig dier te vermoorden en er vervolgens lachend naast te gaan liggen? Ze zouden op jou moeten jagen.”

Rebecca Francis op haar beurt is niet onder de indruk en een fervent jager die zich graag laat vast leggen met haar trofeeën, zo ook op haar site. Zo kennen we er nog een paar: Melissa Bachman en Kendall Jones bijvoorbeeld. Ze verdedigde haar actie overigens als volgt: 

We just connected with Rebecca Francis and got a statement on her Giraffe hunt that anti-hunters are attacking her for. …

Posted by HuntingLife.com on dinsdag 14 april 2015

Sterk staaltje PR, mevrouw Francis. Ricky Gervais en vele anderen zien dat toch even anders.

Bron: De Telegraaf ©PiepVandaag.nl