Toeristen kunnen op het strand Keramas, op het populaire Indoneschische eiland Bali, zwemmen en knuffelen met vier dolfijnen in een zwembad van slechts 10 bij 20 meter. De toeristenattractie The Wake Bali Dolphins laat op haar website weten dat het zwemmen met de dolfijnen een unieke ervaring is, waar magische herinneringen worden gecreëerd.

Bali
Foto: Change.org

Wat The Wake Bali Dolphins niet laat weten is dat de dolfijnen in een veel te klein bad gevuld met chloorwater zwemmen. Door het chloor zijn de dolfijnen zo goed als blind geraakt. Craig Brokensha, een surfer uit Sydney, hoorde op een dag een fluitje en dacht dat deze werd gebruikt bij een volleybal of voetbalwedstijd. Een lokale bewoner van Bali liet weten dat het ging om een fluitje dat wordt gebruikt om de dolfijnen van The Wake Bali Dolphins in de lucht te laten springen. Brokensha was geschokt toen hij de attractie zag.

In juli vorig jaar, toen de toeristenattractie opende, zijn er protesten geweest, die helaas niks hebben opgeleverd. Daarom is Brokensha een petitie gestart om er alsnog voor te zorgen dat er een einde komt aan het dolfijnenleed bij The Wake Bali Dolphins.

Twee jaar geleden is een vergelijkbare attractie gesloten door de Indonesische Minister van Buitenlandse Zaken, Zulkifi Hasan. Hij pleitte er toen voor dat alle andere attracties met dolfijnen in het land ook zouden worden gesloten. The Wake Bali Dolphins heeft echter aan de Australische krant de Herald Sun laten weten dat zij een door de overheid goedgekeurde toeristenattractie exploiteert.

Dinsdag dook er een video op, waarop te zien is hoe een van de dolfijnen bij The Wake Bali Dolphins naar het lijkt levenloos in het water ligt:

Watch and share >> footage taken of the 4 dolphins being kept in a chlorinated Bali resort pool. Over 180,000 people have signed Craig’s petition demanding they’re released: https://www.change.org/p/wake-bali-dolphins-free-four-wild-dolphins-contained-in-a-tiny-resort-pool

Posted by Change.org on maandag 13 juli 2015

 

Er zijn meerdere locaties op Bali waar dolfijnen in soortgelijke omstandigheden leven:

Inmiddels hebben al meer dan 200.000 mensen de petitie van Craig Brokensha getekend.

TEKEN HIER DE PETITIE

Bron: Daily Mail ©PiepVandaag.nl Lianne Raat