Tijdens de vulkaanuitbarsting op Hawaii heeft een groep moedige reddingswerkers de lava getrotseerd om twee honden te redden. En met succes!

honden
‘De rest is gewoon spullen, maar ik heb de honden!’ | Foto: Aloha Ilio Rescue/Facebook

Terwijl de Kilauea-vulkaan uitbarst op het hoofdeiland van Hawaï, zijn er meer dan een dozijn vulkanische kloven ontstaan ​​rond de plaats Leilani Estates. Carol Hosley, die in het gevaarlijke gebied woont, stond op het punt om te om te evacueren, toen haar twee honden Little Dude en Brus schrokken van een reddingswerker en weg renden, de wildernis in.

10 dagen
Aangezien Carol de twee hondjes had geadopteerd van de hondenreddingsorganisatie Aloha Ilio, hielp een team van de organisatie mee met zoeken naar de vermiste honden. 
Daylynn Kyles, directeur van Aloha Ilio Dog Rescue:

“We hebben 10 dagen naar ze gezocht en we gingen steeds maar terug.

Na tien dagen zoeken vond het reddingsteam de twee hondjes: ze zaten vast tussen een hek en een massa afgekoelde lava. De hondjes waren niet gewond, maar wel getraumatiseerd door hun ervaring. Kyels:

“Ze zaten vast achter een hek en ze konden er niet uit, omdat ze omsingeld waren door de lava. Het was bizar.”

Om de twee dieren te kunnen redden, moesten twee leden van het reddingsteam door het gras tijgeren en over het hek klimmen, terwijl ze een nieuwe vulkanische kloof hoorden openen. Kyles beschreef het als een ‘grote knal’ en zei dat het klonk als een grote vrachttrein.

Blij!
Gelukkig raakte er niemand gewond door spetters lava. Het hondenasiel zorgt nu voor Little Dude en Brus, terwijl hun baasje Carol op zoek is naar andere woonruimte. Carol Hosley:

“Ik ben zó blij! Ik had niet gelukkiger kunnen zijn! De rest is gewoon spullen, maar ik heb de honden!”

Bron: Good News Network ©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor