Tot je enkels in de ontlasting. Open wonden op je lichaam. Uitgehongerd en uitgedroogd. Dode soortgenoten om je heen. Het klinkt als een horrorfilm, maar voor duizenden dieren is dit de dagelijkse realiteit. Zij leven in de horrorstallen van de slechtste veehouderijen in Nederland, waar dierenwelzijnsregels continu worden overtreden. De overheid (NVWA) weet ervan, maar grijpt niet in. Teken daarom de petitie van Dier&Recht.

Red de dieren uit de horrorstallen
Red de dieren uit de horrorstallen, teken de petitie | Beeld: NVWA via screenshot video Dier&Recht/Vimeo

De petitie roept de ministers van Landbouw en Justitie op om duizenden verwaarloosde dieren te redden uit hun horrorstallen, waar dagelijks ernstige dierenmishandeling plaatsvindt. Nederland telt honderden van dit soort veehouderijen. De inspectiedienst NVWA kan ze niet eens allemaal bezoeken. En de bedrijven die wél worden gecontroleerd laten keer op keer ernstige overtredingen zien.

Red de dieren uit de horrorstallen
De NVWA weet ervan maar grijpt niet in | Beeld: NVWA via Dier&Recht

Horrorstallen

In de door Dier&Recht opgevraagde inspectierapporten worden verschrikkelijke situaties gemeld. Uitgemergelde en doodzieke kalfjes. Schapen die rondscharrelen tussen de ontbindende lichamen van kuddegenoten. Kreupele koeien met open wonden, tot hun enkels in de mest. Kadavers die zo lang blijven liggen dat er maden krioelen over het lichaam. Rottend voer. Geen drinkwater. In onderstaande onthutsende video van Dier&Recht is voor iedereen te zien wat horrorstallen zijn en waarom je de petitie zou moeten ondertekenen:

Dieren verdienen bescherming

Veel van deze veehouders zijn simpelweg niet in staat om voor hun dieren te zorgen, door financiële of psychische problemen. Het is onbegrijpelijk dat deze bedrijven, ondanks de slechte zorg, gewoon hun dieren mogen houden. Dier&Recht roept de ministers van Landbouw en Justitie daarom op om deze dieren te redden uit de horrorstallen van Nederland. De petitie is hier te ondertekenen.

Bronnen:

Misstanden verzamelplaatsen vee geen uitzondering maar regel (video)