Nederland en andere Europese landen moeten stoppen met de import van kangoeroevlees. Daarvoor pleit de Partij voor de Dieren naar aanleiding van de Australische documentaire ‘Kangaroo’, die dinsdag zijn Europese première beleefde in het Europees Parlement in Brussel. De film legt met schokkend beeldmateriaal het grote dierenleed bloot dat gepaard gaat met de jacht op de Australische buideldieren en waarschuwt daarnaast voor voedselveiligheidsrisico’s van kangoeroevlees.

kangoeroevlees
Vlees van een kangoeroe | Foto: screenshot trailer Kangaroo – Indievillage/YouTube

Europarlementariër Anja Hazekamp, die de première in het Europees Parlement samen met Tweede Kamerlid Marianne Thieme organiseerde:

“De Australische jacht op kangoeroes is de massaalste slachtpartij van zoogdieren ter wereld. Elke nacht worden duizenden kangoeroes opgejaagd en beschoten. Deze massaslachting bedreigt het voortbestaan van kangoeroepopulaties en is extreem wreed. Babykangoeroes worden op gruwelijke wijze doodgeslagen of hulpeloos achtergelaten nadat hun moeder is gedood.”

Anja Hazekamp vervolgt:

“Nederland en andere Europese landen importeren relatief veel kangoeroevlees en -huiden en zijn daarmee medeverantwoordelijk voor de wantoestanden in Australië. Daarnaast is er een probleem met de voedselveiligheid van kangoeroevlees. Testresultaten laten zien dat een groot deel van het kangoeroevlees in de supermarkt besmet is met salmonella en grote hoeveelheden e.colli bacteriën.”

kangoeroevlees
Foto: screenshot trailer Kangaroo – Indievillage/YouTube

Stoppen
De Partij voor de Dieren gaat zowel het voedselveiligheidsprobleem als het dierenleed dat gepaard gaat met de jacht op kangoeroes aan de kaak stellen in het Europees Parlement. Hazekamp:

“Europa mag de import van kangoeroeproducten niet langer accepteren, dit dierenleed moet stoppen.”

Ook Marianne Thieme maakt zich in de Tweede Kamer hard voor een verbod op de import van kangoeroevlees.

Bekijk hieronder de trailer van de documentaire Kangaroo:

https://www.youtube.com/watch?v=8Oaeaqndd7g

Persbericht Partij voor de Dieren