In Roemenië heeft een dierenbeul vier puppy’s aan de grond vastgelijmd met zwarte teer. De dieren waren voor dood achtergelaten. Ze hebben waarschijnlijk uren in de hete zon gelegen, voordat ze werden ontdekt en gered. Ze zijn overgebracht naar de dierenarts.

teer
Foto: via Pavaliu Catalin/Facebook

Dierenarts Sorin Puiu in de noordoostelijk gelegen Roemeense stad Iasi heeft de puppy’s onder narcose moeten brengen om de teer van de kleine lijfjes te verwijderen. Puiu:

“De puppy’s verkeerden in kritieke toestand, maar ze zijn nu stabiel. Een van hen had het verschrikkelijk moeilijk. Zijn linker oog, zijn neus en zijn mond waren bedolven onder de teer. We zouden nu echt een soort dierenpolitie kunnen gebruiken.”

De kleine hondjes worden goed in de gaten gehouden en wanneer ze voldoende zijn hersteld, zullen ze ter adoptie worden aangeboden.

Expres
Dit is al de tweede keer dat zoiets gebeurt in de regio. Vorige maand werden de twee honden Ada en Ava verfrommeld op een stuk karton gevonden. Vrijwilligers van de Sky Foundation for Animal Rights hebben de dieren gered en in huis genomen. Oprichter Cătălin Pavaliu verklaart:

“We beginnen te denken dat er iemand in de stad is die dit soort wrede acties expres onderneemt.”

Wreedheid tegen honden in Roemenië geen prioriteit voor de politie. Naar aanleiding van het incident vorige maand verklaarde een politieagent aan een lokale krant dat hij niet van plan was ‘zijn tijd te verdoen’ met het uitzoeken van deze zaak.

Petitie
Dierenliefhebbers zijn een petitie gestart, waarin Interpol National Center Bureau (NCB) voor Roemenië en Boekarest om deze vreselijke dierenmarteling en -mishandeling te onderzoeken. Klik hier om de petitie te lezen en te ondertekenen.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.