Het leek een klein stapje in de goede richting toen de Spaanse gemeente Algemesí (Valencia) een belangrijk element van de beruchte feesten met jonge stieren, de zogenaamde becerradas, wijzigde. De becerradas zijn stierengevechten met stieren van nog geen twee jaar oud. Aangekondigd werd om geen banderillas (versierde stok met weerhaken) meer te gebruiken en het dier niet te verwonden en te doden tijdens het feest.

Algemesí
Foto credit: 666isMONEY ☮ ♥ & ☠ via Compfight cc

Maar dat het er nog steeds gruwelijk aan toe gaat in deze gemeente bewijzen onderstaande beelden (waarschuwing: schokkend):

“EN DIRECTO DESDE ALGEMESI”Perdonad por la crueldad de las imágenes, pero todo el mundo debe saber hasta qué punto puede llegar la maldad del ser humano. Activistas infiltrados acaban de grabar estas imágenes en las que un noble toro “aún vivo” y mientras agoniza sin comprender el porqué de todo esto, es humillado a más no poder y en presencia de menores de edad.Esto no va a quedar así…¡¡¡ALGEMESI VERGÜENZA NACIONAL!!!

Posted by Gladiadores por la paz on dinsdag 22 september 2015

 

Verlamd
Een dierenarts die gespecialiseerd is in stierenvechten heeft de beelden bekeken en bevestigt dat het dier nog in leven is. De stier ademt namelijk nog. Tijdens het stierengevecht hebben mensen hem acht keer geprobeerd te doden, maar dat lukte niet. Volgens de dierenarts is het dier waarschijnlijk verlamd door de wijze waarop het gestoken is.

Novallidas
Er worden nog steeds stierengevechten gehouden met oudere stieren. De stier die te zien is in de beelden, is 2 jaar oud. Dit soort stierengevechten heten novilladas. Na de novilladas worden de dode stieren de arena uit gesleept en op straat gelegd. Daar wordt het dier opgetild en in de vrachtwagen geschoven. Vóór het dier opgetild wordt, mogen kinderen zich vermaken met de stier door het te sprayen met onder andere nepsneeuw.

De VN heeft Portugal, Colombia en Mexico gevraagd om kinderen weg te houden van het geweld van het stierenvechten. De VN bekijkt dit per land en het is een kwestie van tijd dat Spanje ook een waarschuwing krijgt. Ondanks het verzoek aan Portugal, Colombia en Mexico gaat Spanje door met het confronteren van minderjarigen met stierenleed.

Protesteer
Dierenbeschermers uit Spanje hebben mensen opgeroepen om contact op te nemen met de gemeente van Algemesí en te vragen dit soort gruwelijkheden te stoppen. Dat kan via twitter @algemesi_net, maar ook via e-mail: ajuntament@algemesi.net

Hieronder vind je een tekst zowel in het Spaans als het Nederlands die te gebruiken is als protestmail.

Estimado señor/señora,

Acabo de ver las imágenes de las novilladas de Algemesí y dan una muy mala imagen de España. La buena noticia de que las becerradas en Algemesí ya terminaron llegó a Holanda y nos dio esperanza. Pero ahora vemos las horribles imágenes del toro que le tuvieron que descabellar hasta 8 veces. Y luego los niños se podían divertir con él tirándole spray. Unas imágenes muy chocantes. Las Naciones Unidas ya pidieron a Portugal, México y Colombia que apartasen a la infancia de la violencia de las corridas de toros. Pero España continúa enseñando a los menores que maltratar y matar a un animal es divertido. Una vergüenza.

Esperamos que Algemesí decida prohibir este sufrimiento animal lo antes posible.

Atentamente

(Naam)
(Land)

Vertaling in het Nederlands:

Geachte meneer/mevrouw,

Helaas heb ik net de beelden gezien van de stierengevechten met jonge stieren in Algemesí. Dit geeft een heel negatief beeld van Spanje. Het goede nieuws dat de becerradas (stierengevechten met stieren onder 2 jaar) niet meer gehouden worden in Algemesí
bereikte Nederland ook en dat gaf hoop. Maar nu zien we verschrikkelijke beelden van een stier in een stierengevecht die ze 8 keer moesten steken om deze te doden. En daarna konden kinderen zich met het dier vermaken door hem met nepsneeuw te besproeien. Dit zijn hele schokkende beelden. De VN heeft Portugal, Mexico en Colombia gevraagd om kinderen weg te houden van het geweld van het stierenvechten. Maar Spanje blijft minderjarigen leren dat het mishandelen en doden van stieren entertainment is. Een schande. We hopen dat Algemesi zo snel mogelijk dit dierenleed zal stoppen.

Bron @PiepVandaag.nl