Zo’n 140 activisten demonstreerden dit weekend tegen de opening van het jachtseizoen in de Hoeksche Waard in Zuid-Holland. Vanaf 15 oktober mag er in Nederland weer gejaagd worden op hazen, fazanten en houtduiven. Konijnen en wilde eenden mogen al sinds 15 augustus afgeschoten worden.

jachtseizoen
Protest in Hoeksche Waard bij start jachtseizoen | Foto: Animal Rights

De demonstratie begon met een toespraak van campagneleider Jessica Smit van Animal Rights:

“Laten we vooral niet vergeten dat jagen een hobby is. Vrijetijdsbesteding. De jagersvereniging zelf noemt jagen een vorm van actieve recreatie met de mogelijkheid om een aantrekkelijke buit te bemachtigen.”

Na de toespraak vond er een stille tocht plaats door de kern van Strijen. Onderweg sloten mensen zich aan bij het protest. Naast Animal Rights waren ook Stichting Fauna4Life, de Statenfractie van de Partij voor de Dieren Zuid-Holland en lokale politici van GroenLinks en Hart Voor Alle Kernen aanwezig.

jachtseizoen
Foto: Animal Rights

Plezierjacht
Naar schatting zijn er vorig jaar zo’n 300.000 dieren doodgeschoten in het belang van deze jagershobby. Het is onbegrijpelijk dat de plezierjacht in Nederland is toegestaan. Wilde dieren moeten de kans krijgen om in vrijheid te leven en te sterven, zonder bemoeienis van de mens.

jachtseizoen
De Animal Rights Hunt Saboteurs verstoren regelmatig jachtpartijen in de Hoeksche Waard | Foto: Angelique Lagarde/Animals Today

Animal Rights pleit voor meer natuur en een nieuwe visie op flora- en fauna waarbij naast soortenbehoud ook de belangen en rechten van individuele dieren worden meegenomen.

  • Lees ook:

Haas opgejaagd en doodgeslagen bij jacht Hoeksche Waard (video)

Bron: