Haas opgejaagd en doodgeslagen bij jacht Hoeksche Waard (video)

Animal Rights filmde afgelopen zaterdag onvoorstelbaar dierenleed tijdens de drijfjacht op hazen in de Hoeksche Waard. Voordat hij de dood vond werd een van de hazen opgejaagd en gruwelijk gedood.

Hoeksche Waard

Haas opgejaagd en doodgeslagen bij jacht Hoeksche Waard | Foto: screenshot video Animal Rights

Animal Rights directeur Robert Molenaar over de drijfjacht:

“Een haas werd door een groep jagers opgejaagd, vervolgens beschoten, door een hond achterna gezeten en uiteindelijk met zes klappen doodgeslagen. Onbegrijpelijk dat de plezierjacht in Nederland is toegestaan.”

Bekijk de video (schokkende beelden):

Gedragsregels: geen onnodig lijden
Vanaf 15 oktober tot en met 31 december is het jachtseizoen op hazen geopend. Vorig jaar werden er alleen al in de provincie Zuid-Holland 13.473 hazen gedood, waarvan 3.569 in de Hoeksche Waard. Volgens de gedragsregels van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging moet de jager alle middelen aanwenden om dieren niet onnodig te laten lijden. Molenaar:

“Met deze beelden tonen we opnieuw aan dat de jagers het niet zo nauw nemen met hun eigen gedragsregels. De drijfjacht zorgt voor veel stress, angst en pijn bij de opgejaagde dieren. Het is een beschaafde samenleving onwaardig om zo met dieren om te gaan.”

Persbericht Animal Rights

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Dit tuig mag best herkenbaar in beeld, juist uitvergroten, dan weet iedereen wie ze moeten negeren.

 2. Het is VERSCHRIKKELIJK dat er zoveel “mensen’ als deze hazenjagers o.a. op deze wereld leven. En het gaat dagelijks Door en we kunnen er NIETS aan doen.

 3. Dit soort lieden zijn toch compleet psychisch gestoord en levensgevaarlijk.
  Dat dat soort idioten maar gewoon vrij rond mogen lopen om hun barbaarse zieke sadistische behoeftes onbeperkt te kunnen uitvoeren is echt onvoorstelbaar in een land dat zich beschaafd durft te noemen. Blijkbaar hebben zij zelf niet door hoe geestelijk arm zij zijn als je dit soort waanzin als hobby hebt. Wat een armoedig leven moet je dan hebben. En om het allemaal in stand te houden maken zij zichzelf en veel anderen ook nog wijs “dat zij van de natuur houden” en dat zij zogenaamd “nobel bezig zijn om de natuur te beschermen”, de “fauna te beheren” en meer van dergelijke kolder.
  Ik ken ook de taferelen waarbij tien man op 1 fazant jaagt “omdat hij het land van vele hectares groot anders kaal zou vreten”… Eén onschuldig vogeltje… Wanneer het arme dier zich dan verstopt in bosjes slaan een aantal mannen met takken net zo lang en hard op de begroeiing dat hij tevoorschijn komt en men hem alsnog kan vermoorden.
  Wat een “helden”…
  Wat een “stoere mannen”…
  Sukkels zijn het.
  Gewetenloze, domme, gevaarlijke wezens.
  In en in trieste figuurtjes die alleen maar ellende veroorzaken.

 4. Het is ook nooit goed bijAR. Zet een jager de hond in is het niet goed.Slaat hij een aangeschoten haas dood is het niet goed. AR blijft maar zeuren over iets wat democratisch is toegelaten. De jacht is van alle tijden en de natuur is VEEL wreder!!. Stop met jagers bashen!!.

  • Democratisch?, laten we het daar even over hebben. Misschien weet je het niet, maar 80 tot 90 % van de bevolking is tegen de jacht en dus zou het verboden moeten worden, maar ik zie nog steeds geen verbod, helaas. Het is zeer triest dat deze geestelijk zieke personen hun lusten mogen botvieren op onschuldige dieren. Het is jullie eigen walgelijke gedrag wat jullie vertonen, jullie doen dit niet in opdracht van Animal Rights. Jagen is totaal nutteloos en dus mag men hier tegen optreden. Als iemand je auto bekrast mag dat ook en dus mag je ook optreden tegen hufters die onnodig dieren martelen en of doden. De natuur is veel wreder zeg je. Wist niet dat er een competitie was wie er het wreedste is, maar wij hebben een keuze om het niet te doen of kunnen jagers niet nadenken, dat zal het zijn.

   • Kengai, iedereen heeft het recht op een eigen mening, ik zal je daar niet om veroordelen, maar ga geen leugens uitkramen, dat komt wel heel zielig over.

    En kom niet met: welke leugens, je weet zelf wel beter.

 5. Fijne mensjes die jagers .. bah !