Animal Rights filmde afgelopen zaterdag onvoorstelbaar dierenleed tijdens de drijfjacht op hazen in de Hoeksche Waard. Voordat hij de dood vond werd een van de hazen opgejaagd en gruwelijk gedood.

Hoeksche Waard
Haas opgejaagd en doodgeslagen bij jacht Hoeksche Waard | Foto: screenshot video Animal Rights

Animal Rights directeur Robert Molenaar over de drijfjacht:

“Een haas werd door een groep jagers opgejaagd, vervolgens beschoten, door een hond achterna gezeten en uiteindelijk met zes klappen doodgeslagen. Onbegrijpelijk dat de plezierjacht in Nederland is toegestaan.”

Bekijk de video (schokkende beelden):

Gedragsregels: geen onnodig lijden
Vanaf 15 oktober tot en met 31 december is het jachtseizoen op hazen geopend. Vorig jaar werden er alleen al in de provincie Zuid-Holland 13.473 hazen gedood, waarvan 3.569 in de Hoeksche Waard. Volgens de gedragsregels van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging moet de jager alle middelen aanwenden om dieren niet onnodig te laten lijden. Molenaar:

“Met deze beelden tonen we opnieuw aan dat de jagers het niet zo nauw nemen met hun eigen gedragsregels. De drijfjacht zorgt voor veel stress, angst en pijn bij de opgejaagde dieren. Het is een beschaafde samenleving onwaardig om zo met dieren om te gaan.”

Persbericht Animal Rights