Proctor & Gamble moet stoppen met het gebruik van palmolie voor verzorgingsproducten. Daartoe heeft Greenpeace opgeroepen. Het gaat dan om palmolie geleverd door producenten die voor de productie het leefgebied van de orang-oetan vernietigen in Centraal Kalimantan op het eiland Borneo. Elke minuut wordt in Indonesië een stuk bos gekapt dat net zo groot is als negen Olympische zwembaden.

Orang-oetan - Sumatra
Orang-oetan – Sumatra | Foto: –{@rwen via Compfight cc

Proctor & Gamble gebruikt palmolie als ingrediënt voor cosmetica, shampoo en schoonmaakmiddelen. Greenpeace voerde een jaar lang onderzoek uit naar producenten van palmolie en hun concessies en ontdekte dat deze organisaties op grote schaal ontbossen. Het leefgebied van de orang-oetan wordt hierdoor vernietigd. Ook werden er enkele dode orang-oetans gevonden.

Niet alleen de orang-oetan is de dupe. Uit het onderzoek van Greenpeace kwam ook naar voren dat er palmolie wordt gebruikt van plantages die zijn gevestigd in het voormalig leefgebied van de laatste 400 Sumatraanse tijgers.

“Elke keer als jij bijvoorbeeld je haarbos met Head & Shoulders wast, of je scheert met Gillette, draag je onbewust bij aan het uitsterven van deze diersoort,” aldus Greenpeace.

“De producent van Head & Shoulders moet stoppen om via onze douches regenwouden te ontbossen”.

De organisatie is daarom actie begonnen waarin ze oproept een protestmail te sturen naar naar de directeur van Procter & Gamble, Alan Lafley. Klik hier om ook een protestmail te sturen!

Bronnen: Greenpeace, HLN ©PiepVandaag.nl