Vorige week is een 18-jarige jongen op heterdaad betrapt terwijl hij een shetlandpony verkrachtte. 

inbeslagname ponyverkrachter
Foto: RTVKatwijk

Omdat de pony al eerder vastgebonden was aangetroffen waren er door de eigenaresse camera’s in de stal opgehangen die s nachts in de gaten werden gehouden. Op het moment dat er via de bewakingscamera’s iemand op het erf werd waargenomen belde de eigenaresse haar buurman. De buurman kwam meteen in actie:

“Ik ben als een speer naar buiten gegaan met de hockeystick van mijn dochter. Ik heb zijn fiets verstopt en ervoor gezorgd dat hij in de stal bleef.”

In eerste instantie wist de ponyverkrachter te ontkomen door zich in de buurt onder een trap te verstoppen, maar de politie wist hem uiteindelijk op te sporen en hield hem aan. De verkrachting is op de camerabeelden vast gelegd en de jongen heeft inmiddels ook bekend, aldus de buurman.

Er wordt onderzoek gedaan naar de psychische gesteldheid van de dader. Volgens het Openbaar Ministerie wordt hij als minderjarige vervolgd, ook al is hij recentelijk 18 jaar geworden.

Bron: NOS ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.