In een weiland in de Den Haag, vlakbij Huis ten Bosch, is afgelopen donderdag op klaarlichte dag een pony aangerand. Een filmpje van de aanranding werd op Facebook geplaatst en was vanochtend al meer dan 187.000 keer bekeken en 2178 keer gedeeld.

pony aangerand

Op de beelden is te zien hoe een man de anus van de pony masseert. De maker van het filmpje betrapte de man op heterdaad terwijl hij op weg was naar zijn werk. Op zijn Facebookpagina plaatste hij de volgende tekst:

“Kom ik aan op mijn werk staat er een Gore viezerik op de leidsestraat 15 gewoon ff een paard te aaien wij kent of heeft deze viezerik gezien”.

De man maakte het filmpje met zijn telefoon en sprak de dader daarna volgens eigen zeggen aan. Op zijn werk plaatste hij het filmpje op Facebook. Omdat het massaal bekeken werd kon de eigenaar van de pony, Marcel Kleijweg, snel achterhaald worden. “Walgelijk,” noemt hij het. Zonder de beelden bekeken te hebben heeft hij de pony zo snel mogelijk van het weiland gehaald. Kleijweg:

“Het leek mij het belangrijkste het dier er weg te halen. Wie weet wat zo’n gek nog meer van plan is”.

Ook de andere pony in de wei van een kennis is meteen weggehaald. De politie is op de hoogte gesteld. Op de beelden is de man niet goed herkenbaar, maar volgens de eigenaar is er de afgelopen maanden meerdere keren een man in de buurt van de pony gesignaleerd. Er was tot nu toe echter nooit sprake van onheuse bejegening richting de dieren.

Vandaag gaat Kleijweg weer naar de politie. Hij wil weten wat er tot nu toe is ondernomen de man op te sporen.

“Die man is gewoon vreemd en klaagde dat de dieren geen water uit de sloot zouden moeten drinken, omdat het ongezond was. Maar als hij nu overgaat tot dit soort dingen, dan moet die man zo snel mogelijk gepakt worden”.

Bekijk hieronder de video van de aanranding:

Bron: AD ©PiepVandaag.nl