In Onderdijk, gemeente Medemblik, is afgelopen zondag een hele ganzenfamilie aangereden. Volgens een getuige op de Dirk Bijvoetweg is de automobilist opzettelijk op de dieren ingereden. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

ganzenfamilie
Ganzenfamilie in Onderdijk aangereden, politie zoekt getuigen | Foto: publiek domein

Elf ganzen waren op slag dood. Twee dieren waren dusdanig zwaargewond dat ze uiteindelijk zijn geëuthanaseerd. Maaike Horst van de dierenambulance:

“Je weet niet wat je ziet. Je ziet overal gansjes liggen. Uit elkaar. Kapot. Ik heb er geen woorden voor.”

Moedwillig
Volgens Horst is er absoluut opzet in het spel en is dit bloedbad zeker geen ongeluk:

“Er is moedwillig hard op de ganzen ingereden, aangezien de ingewanden buiten de beestjes lagen en de beestjes over het hele wegdek verspreid lagen.”

Horst zegt dat een oudere man de auto heeft gezien:

“En hij heeft gehoord dat hij extra gas heeft bijgegeven. Die meneer was zo ontdaan, volgens mij hebben ze hem nog niet gevonden.”

Wie weet iets?
Wie de oudere man is die de auto heeft gezien is nog niet bekend. De politie roept de man op aangifte te doen van dierenmishandeling. Alleen dan kan de politie onderzoek doen of de automobilist opzettelijk op de dieren is ingereden.

Heb je iets gezien of iets gehoord in verband met deze laffe daad tegen de ganzenfamilie uit Onderdijk, neem dan contact op met de dierenpolitie via telefoonnummer 144, ook voor het melden van andere dierenmishandeling. De redactie mailen mag ook: redactie@animalstoday.nl.

©AnimalsToday.nl