De eerste tien jaren van het leven van pitbull Chico waren zeer eenzaam. Hij was geadopteerd door een familie op het platteland in de Amerikaanse staat North Carolina, maar een gelukkig leven had hij daar niet. Zijn eigenaren zetten hem vast aan de ketting in een klein, vies tuintje vol met afval. Het arme dier kreeg nooit gezelschap.

pitbull Chico
Foto: still YouTube

Buurvrouw Gricel Guerrero kon het trieste plaatje niet langer aan zien en besloot in te grijpen. Zij probeerde met haar buren te praten over de verwaarlozing van Chico, maar zij sprak tegen dovemansoren:

“Ik vertelde ze dat de hond medische zorg en dagelijkse wandelingen nodig had, maar ze zeiden altijd dat het prima ging met de hond en dat hij gemeen en te agressief was naar andere honden om niet aan een ketting vast te zitten”.

Guerrero vervolgt:

“Iedere keer dat ik die hond daar achtergelaten zag zitten, brak mijn hart, maar ik kon niks doen. Totdat ik op een dag zei: genoeg is genoeg!”

Guerrero nam contact op met dierenreddingsorganisaties om hulp te krijgen de pitbull bij haar buren weg te halen, maar velen waren te ver weg of wilden niet helpen. Uiteindelijke stemde Diva’s Safe Haven & Thrift er mee in Chico in huis te nemen. Guerrero besloot met Chico’s eigenaar te praten en hem ervan te overtuigen het dier te laten gaan. Hij stemde er uiteindelijk mee in dat Chico nog die dag werd opgehaald en naar een nieuw thuis zou gaan.

Dankzij Guerrero’s vastberadenheid krijgt Chico nu de medische zorg die hij nodig heeft. De hond is bijna helemaal blind en doof en dierenartsen vonden verschillende tumoren en artritis in zijn achterpoten. Eindelijk krijgt Chico nu de zorg en liefde die hem al die jaren is onthouden. Bij Diva’s Safe haven & Thrift mag de pitbull in alle rust oud worden. Personeel van Diva’s zijn gek op Chico en verklaren dat zelfs na al die jaren van verwaarlozing de hond heel erg lief is.

Bekijk hieronder een video van Chico die speelt met een geredde pup:

Bron ©PiepVandaag.nl  Monique van Dijk Armor