Dierenarts Piet Hellemans uit Amsterdam geeft tips over de verzorging van oude(re) katten. Waar moet je op letten en hoe kun je hun leven wat makkelijker maken?

Piet Hellemans
Dierenarts Piet Hellemans onderzoek kater Joop (18) | Foto: screenshot video AnimalsToday/YouTube

De 18-jarige rode kater Joop woont bij Animals Today-hoofdredacteur Karen Soeters. Oudere katten kunnen leeftijdsgebonden kwalen krijgen waardoor ze bijvoorbeeld hun nagels niet meer goed kunnen scherpen. Ook is hun gebit soms een probleem en moet je hun vacht regelmatig kammen, omdat ze die vaak minder goed zelf kunnen verzorgen.

Aanhaliger
Naarmate katten ouder worden vragen ze meestal meer om aandacht, willen bevestiging en zoeken contact. Ook zullen ze vaker slapen dan toen ze nog jonger waren. Maar dat houdt niet in dat het dus ook ‘gezapige oude sukkels’ worden die alles best vinden. In tegendeel.

De zelfverzekerde kater Joop is te omschrijven als een ‘grumpy old man’, een ‘mopperende oude man’, met een eigen wil en mening. Hij wordt door Piet onderzocht en laat daarbij flink van zich horen:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
 

  • Lees ook:

“Een bejaarde kat is zo vertederend”

©AnimalsToday.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.