Werelddierendag is altijd topdrukte in de dierenwereld. Uiteraard moet je altijd (en niet alleen op Dierendag) goed voor je dieren zorgen en lief voor ze zijn, maar het kan geen kwaad om de dieren die het minder goed hebben te verwennen of in het zonnetje te zetten.

dierendag

Het Dierenopvangcentrum Amsterdam had weer hun “Help! Ik heb een Hondenleven”-actie in die week, uiteraard werk ik daar graag aan mee. Het doel is om geld in te zamelen voor het opknappen van de uitlaatplaatsen en gedragsbegeleiding voor de honden met gedragsproblemen. Door de honden “beter in hun vel” te hebben zitten, zullen deze ook makkelijker te plaatsen zijn bij hun nieuwe baasjes.

Vrijwilligers lieten zich tot 24 uur lang opsluiten in een asielhok om geld in te zamelen voor de honden, in totaal is er E 22.000,- opgehaald. Mijn hond Gijs komt ook uit het Dierenopvangcentrum Amsterdam, hij snapte er niets van dat de baas nu in een hok ging zitten! Het lijkt er bijna op dat hij mij wil meenemen uit het asiel, net zoals ik hem acht jaar geleden uit het asiel meegenomen heb!

Na twee succesvolle edities van Doggy Days, een weekend lang leren, spelen en genieten met je hond, komt er derde editie in 2015: 12 t/m 15 juni. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, kijk op www.doggydays.nl meer informatie, prijzen en reserveringen.

Wij proberen met Doggy Days een tegenhanger te geven aan de hondenshows en -keuringen; en niet het ego van de baasjes of fokkers centraal te stellen, maar het welzijn en het plezier van de hond (en baas). Liever een boomstam dan een stamboom, samen leren en lekker vies worden!

In Dierenwinkel Het Beestenkasteel in Amstelveen was het ook feest op 4 oktober: de winkel bestaat 10 jaar. En de Dierenartsenpraktijk Het Beestenkasteel werd feestelijk geopend, met vertier voor dier, baas en kinderen. Het is een klein praktijkje in de dierenwinkel, waar ik samen met collega Reinder Schuurmans werk.

Piet Hellemans, dierenarts ©PiepVandaag.nl