Direct lid worden en doneren

Na de faillietverklaring van zorgboerderij en manege Tara-manda zullen 28 paarden tot aankomende dinsdag worden geveild, waarvan een negental jarenlang dienst hebben gedaan als therapeutische dagbesteding voor gehandicapten. De grotendeels gezonde paarden maken grote kans bij de slacht te belanden.

Paard Tara-Manda
Foto: Screencapture website BVA Auctions

Een oud-bestuurder van de manege in Nuth wordt door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) verdacht van miljoenenfraude met zorggeld, wat reden is voor de opheffing van de zorgboerderij. Omroep Piep! zamelt samen met Stichting Paard In Nood geld in om de paarden vrij te kopen en te behoeden van de slacht.

De paarden worden voor lage veilingprijzen aangeboden, wat het aantrekkelijk maakt voor handelaren om de dieren te laten slachten. Naast sportpaarden worden er ook Belgische trekpaarden aangeboden op de veilingwebsite, al vanaf een bedrag van €150,-. Met een slachtprijs van €400,- per paard, worden de dieren zo een lucratieve optie voor handelaren die winst willen maken.

Omroep Piep! heeft samen met Stichting Paard in Nood een crowdfundingsactie in het leven geroepen om de paarden vrij te kunnen kopen.

“Het kan niet waar zijn dat deze paarden de dupe worden van frauduleuze praktijken van een bestuurder na jarenlange trouwe dienst op een zorgboerderij. Samen kunnen we deze paarden redden van de slacht”,  aldus Karen Soeters, oprichter van Omroep Piep!

Omroep Piep! – een initiatief van internet-community PiepVandaag.nl – werft op dit moment leden om naast internet ook op televisie en radio meer aandacht aan dier, natuur en milieu te besteden. Het lidmaatschapsgeld wordt door de omroep in wording direct gedoneerd aan specifieke acties van goede doelen, zoals nu aan Stichting Paard in Nood voor de paarden van Tara-manda.

Om de dieren die het meest risico lopen te kunnen behoeden van de slacht, hoopt Omroep Piep! €5.400,- bij elkaar te brengen. De zaak van de paarden van Tara-manda kwam aan het rollen na onderzoek van de werkgroep Limburg Zuid van de Partij voor de Dieren.

Zie ook de Facebookpagina van Stichting Paard in Nood.

Stichting Paardenopvang Amsterdam is eveneens bezig een van de Tara-manda paarden vrij te kopen.

©PiepVandaag.nl