Petitie: Winnie is het zat!

Gered plofkuiken Winnie start als ambassadeur van alle plofkippen. Teken de petitie en pleit voor dierwaardig leven!

Ga direct naar de petitie!

Hein-de-Kort-Winnie - Winnie is het zatIk ben Winnie, een gered vleeskuiken, dat aan de ziekte obesitas lijdt. Mensen noemen mij ook wel een plofkip.

Ik heb geluk gehad, ik werd gered. Zes weken lang leefde ik als kuiken samen met tienduizenden andere kuikens in een ware hel. Ik was zo zwaar dat ik niet meer op mijn poten kon staan. Als ik jeuk had en me krabde viel ik om. Ik werd vies en stonk. Dat kwam doordat we al die tijd in onze eigen poep en pies moesten zitten. Ik had diarree en heel veel dorst. In de stal was het benauwd door de amoniaklucht van onze ontlasting. Er was steeds minder ruimte voor ons allemaal. Met tienduizenden zaten we op elkaar gepakt en konden geen kant op. Ik zag broers, zussen, neven en nichten ziek worden en langzaam doodgaan. Ik kon niets voor hen doen.

Ondanks mijn ziekte en de hel waar ik zes weken in leefde,  leef ik nu een kuikenwaardig leven. Meer dan 500 miljoen vleeskuikens in Nederland hebben dat geluk niet. Zij lijden intens en hebben een triest en uitzichtloos leven. Ook de 7,5 miljoen ouderdieren, waaronder mijn ouders, leven in een hel en lijden honger en dorst. En ook alle grootouderdieren, waaronder mijn grootouders, treft dat zelfde vreselijke lot. Opgesloten in overvolle schuren kunnen zij niet voor zichzelf opkomen. Dat doet mij heel veel pijn en verdriet.

Omdat zij niets kunnen doen, kom ik voor hen op, wil ik hun stem zijn, hun gezicht zijn… Wil ik hun ambassadeur zijn. Wil ik de mensen die mijn familie en vrienden opeten laten weten dat dit moet stoppen. Dat je voor de lekkere trek, dieren niet zo mag laten lijden. Dat wij net als mensen ook plezierig willen leven. Dat we met respect behandeld willen worden en gelukkig willen zijn…

Ik wil dat de politiek ervoor zorgt dat het extreme lijden voor mijn familie nu eindelijk eens stopt. Er is geen excuus om zo met ons om te gaan. Het is genoeg geweest. Ik wil dat de politiek zich aan de wet houdt. Dat zij eindelijk de Wet Dieren gaat handhaven. Het is namelijk pure dierenmishandeling hoe mijn soortgenoten moeten leven, hoe ze opzettelijk met de ziekte obesitas ziek worden gemaakt en hoe de ouderdieren moeten leven en voortdurend honger en dorst lijden.

Winnie

Karen met Winnie

Help mij met mijn strijd en teken mijn petitie die door PiepVandaag.nl en Comité Dierennoodhulp ondersteund wordt!

[Op PiepVandaag.nl en met betrekking tot acties is het volgende privacy beleid van toepassing.]

[emailpetition id=”16″]

LET OP: Soms duurt het even voordat uw ondertekening meegenomen wordt in de telling.

[Op PiepVandaag.nl en met betrekking tot acties is het volgende privacybeleid van toepassing.]

Meer doen?

De link naar deze actie mailen naar vrienden!?

Meer weten over Winnie?

Lees hier zijn dagboek en ja “zijn”… Winnie het plofkuiken bleek geen zij, maar een hij.

©PiepVandaag.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Jeroen zegt:

  Intens verdrietig zoals elke dag vele miljoenen dieren onder erbarmelijke omstandigheden opgepompt worden om maar zo snel mogelijk zo veel mogelijk vlees te produceren. Onvoorstelbaar dat dit als normaal beschouwd wordt en dat er geen wettelijke regels, controle en handhaving zijn die dit voorkomen. En onvoorstelbaar dat zo ontzettend veel mensen dit elke dag weer kopen en willen eten. En schaamteloos zoals de winkels elke week weer talloze klanten naar hen toe lokken met hun kiloknallers, dit wil zeggen: miljoenen kilo’s ellende, verwondingen, verdriet, angst, pijn, ziekte, gevangenschap, mishandeling en respectloosheid.

  • marie-therese zegt:

   ik heb begin van de week één van mijn kipjes moeten laten inslapen en ben daar zeer verdrietig over, volgende week ga ik 2 kipjes halen bij” red een kip” want zij verdienen een goed leven

 2. Erik de Pauw zegt:

  Wat er de laatste 50 jaar is gebeurd, valt niet goed te praten! Natuurlijk mag je dieren eten, maar je blijft wél met respect met ze om gaan. Dieren geven ons zoveel, veel meer dan alleen maar vlees.

 3. Inge Janssen zegt:

  Dan moeten we ook protesteren tegen het halal en koosjer slachten; die dieren zijn erg angstig en lijden ook verschrikkelijk, ze weten verdomd goed wat er gebeurt!

  • marie-therese zegt:

   we moeten tegen alle dierenleed reageren, zij kunnen zichzelf niet verdedigen en moeten alles wat de mens hen aandoet maar ondergaan

 4. marijke bollongino zegt:

  Dat DIT nog nodig is…..Wat is de mensheid toch nog primitief!!!!

 5. halka martojo zegt:

  Er zijn mensen, en ik ben daar een van, die hier van wakker liggen, omdat de afgrijselijke beelden door hun hoofd spoken. Beelden van de wreedheden en folteringen die dieren moeten ondergaan, ten behoeve van de mens, en waar in het nieuws nauwelijks of niets over wordt vermeld. En dan te weten dat je eigen land, samen met alle andere rijke landen, deze verschrikkingen van de intensieve veehouderij in stand houdt vanwege het economisch belang. Een dier heeft gevoel, zeker zoveel als een mens. Deze dieren kunnen zich niet verweren en zijn aan de wreedheid van de mens overgeleverd. Dat deze toestanden kunnen voortbestaan is onbegrijpelijk en ronduit schandalig. Eigenlijk te erg voor woorden.

  • Irma Klok zegt:

   Helemaal mee eens!!! Laat de mensheid tot het bewust zijn komen dat het ook anders kan, nl. diervriendelijk!

 6. jose de zeeuw zegt:

  Het moet anders!Het is aan de politiek om die omslag te maken.Denk aan al het leed dat er nu is in de veeindustrie.

 7. Sterre Wegereef zegt:

  Het is gewoon verschrikkelijk!
  Stel je voor dat er geen kippen waren, dat er überhaupt geen voedsel was, wat moesten wij mensen dan?! Het draait alleen maar om onszelf, aan bijvoorbeeld dieren denken we niet. We zijn afhankelijk van de andere wezens op aarde, maar gebruiken ze alleen maar voor onszelf. Geweldig dat jullie hier iets aan doen!
  Liefs Sterre

 8. Wat een vreemde vergelijking?
  Een KIP is toch geen MENS!?

 9. Zolang er dieren gebruikt worden, zullen dieren lijden.

  Veehouderijen handelen altijd uit economisch oogpunt. Wie echt oog heeft voor dierenwelzijn, laat gunt dieren het recht op een leven in vrijheid.

 10. gerrie de vries zegt:

  Diervriendelijk vlees bestaat niet!! dus gewoon vegetarier of veganist worden, goed voor mens, dier en milieu. Hoe lang duurt het nog voordat we onze beschaving kunnen afmeten aan onze omgang met dieren (vrij naar ‘Ghandi).

 11. Lukkien Hoiting zegt:

  Het is ronduit schofterig dat de politiek dit lijden van zoveel dieren tolereert.
  De beschaving is ver zoek!
  En de boeren die voor hun eigen winstbejag dit lijden veroorzaken zou ik graag willen opsluiten in zo’n industrieschuur. Kunnen ze ervaren hoe het is om in je eigen drek te zitten. Concentratiekampen!!
  Criminelen!

 12. Sabine zegt:

  Red de dieren van de (on)mensheid !

 13. Harrie Vegan Mesman zegt:

  Kiloknallen moeten supermarkten doen met tempeh, tofu, seitan, zuivelvrije melk en -kaas etcetera. Daar kunnen de kláááááááágende boeren dan voldoende inkomen mee verdienen. De necrovoren betalen zga niets voor slavernij & huurmoord. Huurmoordenaars van mensen zijn enorm duur. Aangezien menselijke en niet-menselijke dieren gelijk zijn, zou een lijk zeker 10.000 euro’s de kilo moeten kosten. Zo wordt iedere consument in een stap vegetariër. Of liever nog veganist, want het gaat om niets anders dan dierenrechten

 14. marjolein zegt:

  Het is zo belangrijk dat we met elkaar hiertegen blijven protesteren, alles draait om geld en dieren zijn hiervan de grootste slachtoffers,

 15. Nicoline zegt:

  Alle vorige berichten zeggen het al, schandalig, winkels moeten veranderen om een ommekeer voor elkaar te krijgen, geen gestunt met prijzen voor vlees er zijn hiervoor100.000 andere artikelen waar meegestunt kan worden. Dieren moeten waardig worden behandeld!!!! Het begint bij de mens iedereen pas dan zal er iets gaan veranderen!

 16. jolande zegt:

  Er is wel degelijk kip te koop (dan heb ik het niet over de supermarkt) die op normale manier opgegroeid is. Ik weet niet of ik reclame mag maken maar ik bestel heel veel bij de hofwebwinkel. Allemaal verantwoorde producten die niet eens zoveel duurder zijn. Zijn door kleine bedrijfjes geproduceerd.

  • Nee, liever geen reclame voor dierenmoord! Hoe kun je dat nu verantwoord noemen….. Die dieren willen net zoals jij ook leven. Er zijn voldoende alternatieven waar geen enkel dier voor gedood hoeft te worden. Waarom kies je daar niet voor? Een dier is geen product!

   • Helemaal mee eens Anja, geen reclame voor dierenmoord. Als je écht om dieren geeft, eet je geen enkel dier op !!!! Geen kip, geen koe, geen varken…. er zijn genoeg alternatieven. Een dier is inderdaad GEEN product en heeft net zo goed rechtop een goed leven zonder angst en pijn !

 17. monique derrez zegt:

  De empathie ten opzichte van dieren is bij heel veel mensen ver te zoeken. Er wordt zelfs lacherig over gedaan als je voor de dieren bent. In feite is het vooral een geestelijk onvermogen om je te kunnen verplaatsen in de leef en gevoelswereld van dieren.

 18. Hubertus zegt:

  De grote supermarkt ketens moeten eens, wettelijk, aangepakt worden om dit terug te dringen
  en als we zelf eens beter nadenken kunnen we met z’n allen hier wat aan doen, koop of geen , plofkip
  of wat meer geld uit aan een duurder en meer diervriendelijker stukje kip dan houdt dat vanzelf op.

 19. Backes zegt:

  Precies of helemaal geen dieren meer eten. Is heel gemakkelijk.
  Toch zijn er nog heel veel mensen, die het normaal vinden, elke dag een stuk dier op hun bord te hebben. Triest

 20. Heb nu voor de 3e keer 2 geredde kippen van Red een legkip en die beestjes zagen er verschrikkelijk zielig uit, nu zijn ‘t gezonde gelukkige en blije kippen. Ze maken de hele dag van die blije geluidjes en daar word ik en mijn omgeving heel blij van. Zo hoort het ook, het zijn weerloze en onschuldige dieren die hier niet voor gekozen hebben. Wij mensen zouden daar veel meer voor kunnen en moeten doen, toch???

 21. eva van der mark zegt:

  Gebrek aan beschaving, waarmee ik bedoel je inleven in een ander, mens of dier

 22. Raymond van der Weele zegt:

  Die grote kippen schuren alle kippen samen gepakt met tien duizenden ,en plofkippen ,Ik heb er gewoon geen andere woorden voor als crimineel ,en schandalig ,minderwaardig zijn die boeren in mijn ogen ,die dieren hebben geen enkel levenswaardig bestaan , Ik juich de boeren toe die ,hun kippen nog lekker buiten laten wandelen en veel minder kippen bij een ,laat ze wat scharrelen ,en wat groen en wormpjes pikken ,en beter voer voor de kippen ,kleinere kippen ,en geen ( super knallers meer ) kloot hommels zijn die mensen die dit doen of er aan meewerken !
  Ik pleit dan ook voor Dier vriendelijker bestaan voor de Kip , dan maar wat meer betalen ,al zou het ,1.50 Euro meer zijn ,en ik ben een minima ,maar dat kan toch nog voor , dierenwelzijn , idem zo slecht is het met de varkens !
  Ronduit schandelijk !
  Er moest een wet zijn voor dieren welzijn !
  Raymond van der Weele

 23. Linde Dewit zegt:

  Schandalig!!!

 24. Paula de Boer zegt:

  Minder kip eten en wanneer je het eet een beetje meer betalen voor een verantwoord stukje….
  Kost dus niets meer!!

  • Backes zegt:

   Precies of gewoon helemaal geen kip meer eten.

  • Een verantwoord stukje vlees bestaat niet. De biologische kippen groeien nog altijd heel snel en hebben ook last van hun gewicht. Het zijn nog altijd kuikens als ze geslacht worden. Al die dieren willen net als jij leven. Je kunt niet iemand verantwoord zijn leven ontnemen. En ook geheel onnodig: er bestaat vegetarische kip die vleeseters net als echte kip vinden smaken.

   • hetty van zee zegt:

    Ik ben het eens met Anja er bestaat geen verantwoord stukje vlees,Kippen horen vrij in de natuur ,de mensen nemen zich het recht ,om dieren hun eigendom te noemen ,en ze te behandelen als hun het blieft als een ding en een project als het maar geld op leverd en een machts positie bezorgt het woord steeds erger,en het komt doordat ze eten waar wij van houden en melk drinken dat bestemd is voor baby’s maar geen mensen baby’s van de koeien voor hun baby’s is de melk bestemt niet voor ons ,het leed van deze dieren is ook niet in woorden uit te drukken,en dit geld voor alle weide dieren,en alle dieren die wij mensen vermoorden zijn jawel Vegetarisch,en gelukkig ben ik het ook ,en ik drink ook geen baby melk,dat is voor de kalfjes ,maar het gaat nu over de onschuldige kippen hun leed moet stoppen ze horen buiten vrij rond te lopen en een goed en humaan leven te lijden,ik sta volledig achter jullie actie ,en bedankt

 25. Chetanaa Willems zegt:

  Inderdaad…het moet nu maar eens afgelopen zijn met de mishandelingen..die alleen niet met kippen maar ook zeer veel andere dieren moeten ondergaan.Ga je eens inleven hoe of dat voelt in een hokje van pakweg
  50 cm. bij 50 cm. Kijken of je dat leuk vind zo’n maandje of wat.
  Ik sta helemaal achter jullie actie! Veel succes.!!

  Liefs Chetanaa.