Network for Animals (NFA) roept de Jordanese regering op om de massaslachting van zwerfhonden te stoppen. Onlangs stierf een klein meisje nadat zij door een met rabiës besmette zwerfhond was gebeten. In reactie op dit ongeval heeft de grootmoefti van het land een oproep gedaan om alle zwerfhonden te doden.

massaslachting zwerfhonden
NFA roept de Jordanese regering op de massaslachting van zwerfhonden te stoppen | Foto: Pixabay

De grootmoefti is de hoogste wetsgeleerde van de islamitische wetgeving van een land. Dr. Muhammad Al-Khalaileh is de grootmoefti van Jordanië. Om mensenlevens te redden is het volgens Dr. Muhammad Al-Khalaileh noodzakelijk om alle zwerfhonden in Jordanië te doden. Het redden van mensenlevens is een van de belangrijkste doelen van de Islamitische wetgeving. Na zijn oproep zijn al meer dan duizend honden gedood.

De oproep van de grootmoefti – in het Arabisch: fatwa – is bindend voor moslims. Lokale overheden hebben na de fatwa dan ook scherpschutters ingehuurd om de honden af te laten schieten.

Volgens campagnedirecteur David Barritt van NFA is de massaslachting onacceptabel.

“Deze slachting kan simpelweg niet worden gecontinueerd. Het is de plicht van ieder die van honden houdt, om alles uit de kast te halen om dit te stoppen, voordat er geen honden meer zijn in Jordanië.”

Volgens Barritt heeft profeet Mohammed misdaden tegen dieren verboden met zijn woorden “Degene die goed is voor een schepsel van God, is goed voor hemzelf“. Het belangrijkste dat volgens Barritt nu kan worden gedaan is dat men zich uitspreekt tegen de massaslachting van de zwerfhonden en alle gruwelijkheden die daar bij komen kijken. De enige manier waarop dit kan worden gestopt is als zoveel mogelijk mensen zich verzetten tegen het massaal doden van de honden. Teken hier de petitie waarin Koning Abdullah van Jordanië wordt gevraagd om in te grijpen om deze nachtmerrie te stoppen.

Bron: Network for Animals ©AnimalsToday.nl Lianne Raat