In restaurants van Los Angeles tot New York ontwaart zich een vreselijke nieuwe trend: levende dieren eten. Koks ontdoen nog levende en onverdoofde octopussen, kreeften en garnalen van hun ledematen door deze er met slagersmessen af te hakken. Het doel is om de nog bewegende lichaamsdelen op te eten. Dit alles ter vermaak van de restaurantbezoeker.

levende dieren eten
De armen van de octopus bewegen nog | Foto: screenshot video PETA

Eerder dit jaar bracht PETA een bezoek aan een aantal restaurants en was daar getuige van de meest verschrikkelijke taferelen. Octopussen die op tafel worden vastgepind en waarvan vervolgens een voor een de ledematen worden afgehakt. Zijn niet alle tentakels besteld door restaurantgangers dan wordt de octopus weer teruggezet in het aquarium. Pas als alle ledematen zijn besteld, maakt de kok een einde aan het leven van de octopus.

‘Wriemelende octopus’
Al dit leed alleen maar om vervolgens als het Koreaanse gerecht ‘Sannakji’ te eindigen. Sannakji betekent letterlijk wriemelende octopus. Octopussen zijn zeer intelligent en worden ook wel de primaten van de zee genoemd. Elke keer als er een ledemaat bij ze wordt afgehakt voelen zij extreme pijn. Dezelfde pijn als wanneer je bij bijvoorbeeld een konijn een voor een zijn pootjes er afhakt. Het is volgens Dr. Jennifer Mather, expert op het gebied van octopussen, een barbaars iets om zo om te gaan met een dier.

Vermaken
Niet alleen octopussen zijn de slachtoffers van deze nieuwe trend, ook garnalen en kreeften moeten het ontgelden. Restaurants hakken bij garnalen hun staarten er af en plaatsen deze naast hun nog bewegende lichaam op een bord. Ook komt het voor dat bij garnalen hun externe skelet van hun lichaam af wordt getrokken zodat de gasten in het restaurant direct in hun vlees kunnen bijten. Bij kreeften worden ook de staarten er afgesneden en ‘sashimi style’ geserveerd naast de rest van hun lichaam dat nog steeds in leven is. Dit alles om de restaurantgangers te vermaken.

Hier houdt het helaas nog niet op. In sommige restaurants worden levende octopussen, kreeften en garnalen gestoomd in ‘live seafood hot pots’. Hierbij wordt de hulp van bezoekers ingeschakeld om de dieren die proberen over de rand van de pan te kruipen terug te duwen. Ook de dieren die niet kunnen ontsnappen worden door de restaurantgangers in hun lichamen geprikt. Laten we met zijn allen hopen dat deze afschuwelijke trend snel de kop wordt ingedrukt.

Bekijk hieronder de afschuwelijke beelden die PETA naar buiten bracht:

Bron ©PiepVandaag.nl Lianne Raat