Er is een dierenbeul actief in Zaandam, die het heeft gemunt op halsbandparkieten. Gisteren is er voor de tweede maal in korte tijd een vogel waargenomen met een pijl in het lijf.

dierenbeul
Dierenbeul actief in Zaandam | Foto: Ilona Bakker/Facebook

Ilona Bakker uit Zaandam maakte een foto van het arme vogeltje met een pijl door zijn lichaam. Zij zag het dier in de tuin van haar ouders in de Burgemeestersbuurt in Zaandam-Zuid zitten. Zij maakte er een foto van en plaatste deze op Facebook, met als bijschrift:

“Als je zo stoer bent dit beestjes aan te doen… Wees dan ook zo stoer je te melden!”

Het parkietje moet vreselijke pijn lijden. Bakker vind het moeilijk om dit aan te zien. Aan RTVNH verklaart ze:

“Helaas kunnen we ‘m niet vangen. Als je dichtbij komt, vliegen de vogels weg. Maar ik ben bang dat de parkiet dit niet overleeft.”

Huilen van boosheid
Er vliegen in deze buurt volgens bakker zo’n 12 parkieten rond. Haar vader geeft de vogels al 10 jaar lang extra voer in de winter. De man heeft een speciale stok in zijn tuin gezet waar de vogels regelmatig op zitten. Bakker:

“Hij vindt dat gewoon een gezellig gezicht. Dat is ook zo natuurlijk. Daarom is dit zo verdrietig. Ik kan er wel om huilen, ook van boosheid.”

Niet de eerste
Het is niet de eerste keer dat er in Zaandam een parkiet beschoten wordt met een pijl. Vorige week werd er ook al een parkiet met een pijl door zijn lichaam gespot. En ook afgelopen juni is er een parkiet met een pijl door zijn lichaam gefotografeerd, zoals te zien is in onderstaande foto van Carly Moor.

dierenbeul
Foto: Carly Moor/Facebook

Mocht iemand informatie hebben over de mogelijke dader(s), meld dat dan bij de dierenpolitie via telefoonnummer 144.

Bronnen: RTVNH, Facebook ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor