PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) heeft aandelen gekocht bij het attractiepark SeaWorld in Amerika. Opvallend, want SeaWorld ligt regelmatig onder vuur bij PETA vanwege de slechte behandeling van zijn dieren.

Dolfijnen in SeaWorld - PETA
Foto: Wikimedia Commons

PETA-woordvoerder David Perle maakte bekend dat de dierenwelzijnsorganisatie tachtig aandelen van SeaWorld heeft gekocht ter waarde van ruim 2200 dollar. Bijna 1700 euro.

Volgens PETA is dit een manier om de aandeelhoudersvergaderingen te kunnen bijwonen en daarmee invloed uit te oefenen op het welzijn van de dieren. De dierenorganisatie wil dat SeaWorld stopt met het fokken van dieren en geen nieuwe meer koopt voor de parken in Florida, California en Texas. Ook willen ze dat het park zijn walvissen en dolfijnen vrij laat.

Woordvoerder van SeaWorld Fred Jacobs zegt dat het bedrijf geanticipeerd heeft op de aankoop van aandelen door PETA. Volgens Jacobs zal SeaWorld hetzelfde voor PETA doen als voor elke andere aandeelhouder: het creëren van een waardevolle investering.

Bron ©PiepVandaag.nl Brechje van Otterdijk