Twee Patagonische poema’s zijn eindelijk gered uit de achtergelaten dierentuin in Rawson, Argentinië. Het International Fund for Animal Welfare (IFAW), The Wild Animal Sanctuary (TWAS) en Forest Animal Rescue (FAR) Sanctuary verwelkomde de twee grote katten vorige week op het vliegveld van Miami.

Patagonische poema's
Foto: IFAW

In 2015 sloot een dierentuin in Rawson, Argentinië, wegens een gebrek aan geld en onder publieke druk. De dieren leefden in kale, kleine kooien. De afgelopen jaren moesten veel dierentuinen in Argentinië hun deuren sluiten om dezelfde redenen. Voor alle dieren moest een nieuw thuis gevonden worden, en het IFAW bood hulp aan. Voor twee Patagonische poema’s moest vervoer geregeld worden, om hen naar hun nieuwe thuis in Forest Animal Rescue in Florida te brengen.

Foto: IFAW

De twee poema’s werden in de dierentuin geboren, en hebben altijd samen geleefd. Het was duidelijk dat ze absoluut bij elkaar moesten blijven. Pat Craig, uitvoerend directeur van The Wild Animal Sanctuary, hielp mee om alle vergunningen en het benodigde papierwerk in orde te krijgen. Kurt en Lisa Stoner hielden een plekje vrij voor de poema’s in hun Forest Animal Rescue.

Foto: IFAW

Toen aan deze reddingsmissie werd begonnen, hadden de organisaties geen idee hoe lang het zou duren voor ze alle benodigde vergunningen zouden hebben. Het duurde ruim twee jaar om samen met de Argentijnse autoriteiten het papierwerk in orde te maken. Deze augustus werd bekend dat de poema’s klaar waren voor vertrek.

Toen de poema’s aankwamen op het vliegveld van Miami, stond ze nog een rit van 5 uur naar Silver Springs (Florida) te wachten. Bij aankomst werden de dieren zo snel en voorzichtig als mogelijk één voor één vrijgelaten in hun nieuwe verblijf. Het mannetje was eerst aan de beurt. Hij was eerst nog wat onzeker om zijn veilige box te verlaten, maar uiteindelijk liep hij nieuwsgierig zijn nieuwe omgeving in. Het vrouwtje had de hele dag al niet veel bewogen, maar zat gauw rechtop tot het luik openging. Ze wilde echter pas haar box verlaten toen maar maatje langsliep.
De twee poema’s kunnen nu heerlijk leven in een ruim verblijf met veel begroeiing, een groot contrast met hun vorige, kale verblijf.

Bron: IFAW ©AnimalsToday