Agenten van de Spaanse politie-eenheid van de Guardia Civil hebben in de regio Asturië tijdens een nachtelijke controle een pasgeboren veulen aangetroffen op de autoweg. Het was 03:00 uur in de nacht en de agenten konden zijn moeder om haar kind horen hinniken.

veulen
Pasgeboren veulen gered van Spaanse autoweg | Foto: Pixabay

In eerste instantie lukte het ze niet om de moeder te vinden omdat het donker was en vegetatie de zoektocht bemoeilijkte. Ter plekke besloten ze om het pasgeboren veulen naar een afgesloten terrein te rijden waar het dier in ieder geval veilig zou staan. Bekijk hieronder een video dat de Spaanse Guardia Civil maakte toen het jonge dier zich nog op de autoweg bevond. In het filmpje is te horen dat een agent zegt “kom op, we gaan op zoek naar je moeder!”

De volgende ochtend keerden de agenten terug om de eigenaar van het veulen te lokaliseren. Met daglicht konden ze zien dat hij vanuit een erf op de autoweg was gevallen en aan het ronddwalen was op zoek naar zijn moeder tot de Guardia Civil het dier aantrof. Het veulen werd de volgende dag met zijn moeder verenigd. Hieronder zie je de foto van het veulen en moeder paard na hun hereniging.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer