In de nacht van 27 op 28 januari is er weer een paard slachtoffer geworden van een paardenbeul. Bij een opfokcentrum in de buurt van Hedel werd een drachtige merrie zo ernstig verwond dat een dierenarts het dier direct heeft moeten laten inslapen. Het veulen van de merrie dat in april geboren had moeten worden overleefde de mishandeling niet. Het paard stond s nachts in een grote loopstal. Woensdag werd ook in Wijdewormer is een gewond paard gevonden dat vermoedelijk mishandeld is. De politie zoekt in beide gevallen getuigen.

paardenbeul
De mishandelde merrie

De eigenaar van de merrie is de bekende dressuurruiter Coby van Baalen:

“Natuurlijk heb ik alle verhalen gehoord over mishandelingen die plaats vinden in geheel Nederland bij dragende merries. Maar dat menselijke handen zoiets aan kunnen richten daar kan ik met mijn hoofd niet bij. Ze was vanaf haar vulva tot aan haar uier totaal opengereten. De toegesnelde dierenarts kon er met heel zijn arm in en vertelde dat ze van binnen zo kapot was dat haar spieren als tartaar aanvoelden. Ze was dusdanig beschadigd dat we haar meteen uit haar lijden hebben moeten verlossen. Zij heeft haar veulen hierbij verloren.”

Lange reeks
Hedel en Wijdewormer zijn de zoveelste mishandelingen van een paard of pony in de afgelopen twee jaar. Eerdere gevallen vonden onder andere plaats in Soest, Bunschoten, Amersfoort, Nijkerk en Leusden, maar ook elders in het land. Er zijn nu meer dan 90 ernstige mishandelingen bekend en in een aantal gevallen is mogelijk dezelfde dader verantwoordelijk.

Mensen die iets hebben gezien of andere informatie hebben over de mishandelingen of de paardenbeul krijgen het dringende verzocht direct contact op te nemen met de politie:

Algemeen nummer: 0900-8844
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999
Meld misdaad anoniem: 0800-7000
Dierenpolitie: 144

Bron ©PiepVandaag.nl