In het Noord-Brabantse dorp Zeeland is in een weiland aan de Brand in de nacht  van vrijdag op zaterdag een drachtige merrie gruwelijk mishandeld. De pony is met een scherp voorwerp in haar geslachtsdelen gestoken, zo constateerde een dierenarts.

paardenbeul
Paardenbeul slaat toe, getuigen gezocht | Foto: Pixabay

Zaterdagmiddag kwam er bij de politie even na het middaguur een melding dat er in een weiland een pony zou staan met een bebloed achterwerk. De merrie werd in het weiland aangetroffen met een halster om, wat volgens de eigenaar normaal gesproken niet het geval is. Omdat het dier tekenen van verwerping van het veulen vertoonde werd een dierenarts geconsulteerd. Deze stelde verwondingen vast aan de vulva van het paard.

De merrie maakt het naar omstandigheden goed. De wond is gehecht en het dier heeft pijnstilling gekregen. Volgens de politie is het vrijwel uitgesloten dat de merrie de verwondingen zelf heeft veroorzaakt. De politie gaat ervan uit dat iemand de pony doelbewust heeft mishandeld en misbruikt.

Getuigen gezocht
De mishandeling vond vermoedelijk plaats tussen vrijdag 17 november 17.00 uur en 10.00 uur zaterdagochtend 18 november. Mensen die iets hebben gezien of andere informatie hebben over de paardenmishandelingen wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie:

Algemeen nummer: 0900-8844
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999
Meld misdaad anoniem: 0800-7000
Dierenpolitie: 144

Mocht je iets weten over de paardenbeul en liever contact opnemen met de redactie van Animals Today dan kan dat via redactie@animalstoday.nl.

Bron: Politie.nl ©AnimalsToday.nl