In de Brabantse plaats Oss is in de nacht van zondag op maandag een paard mishandeld. De merrie stond op de hoek van de Leuvenstraat en de Brabantstraat in een wei, toen ze werd belaagd. Het paard liep ernstige verwondingen op aan de benen: er zijn spieren en pezen kapot.

paard mishandeld
Foto: Eigenaar paard

Het is nog maar de vraag of het wel goed gaat komen met de merrie. Volgens de dierenarts is het herstel een lange weg, zo verklaart de dochter van de eigenaar van het paard. Haar vader is onzeker of het nog goed komt met het dier.

Het is niet bekend hoe de merrie precies is mishandeld. Langs de afrastering van glad draad van de wei zijn geen bloed of haren gevonden.

Tussen zondag 13 mei 2018, omstreeks 22.45 uur en maandag 14 mei 2018, omstreeks 06.40 uur is er in een weiland gelegen…

Geplaatst door Politie Oss op Maandag 14 mei 2018

Getuigen gezocht
De merrie is  tussen zondagavond 22.45 uur en maandagochtend 06.40 uur mishandeld. De politie is op zoek naar getuigen. Ben je of ken je iemand die iets heeft gezien? Aarzel dan niet en neem contact op met de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

Bron: BD ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor

 


Ja, ik steun AnimalsToday.nl

Zonder jouw hulp kan AnimalsToday.nl niet verder groeien. Waardeer je wat wij doen voor dieren, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €