In Massenhoven in de Belgische provincie Antwerpen is in de nacht van zondag op maandag een paard ernstig mishandeld. De merrie, Nagdat, stond in een afgelegen weiland en is bij de schede vermoedelijk met een scherp voorwerp verwond.

merrie
Foto: Waugsberg/Wikimedia

De geschokte eigenaresse, Josée Verwimp, getuigt:

“Toen ik ’s ochtends naar de weide ging, kreeg ik iets vreselijks te zien. Nagdat stapte moeizaam. Langs haar billen, haar achterbenen en aan haar achterste hing allemaal bloed. Langs haar schede waren er twee diepe sneden van zo’n twintig centimeter lang.”

De wonden staan zo gezwollen dat hechten voorlopig onmogelijk is. Josée:

“We moeten eerst wachten tot het weefsel weer wat gezond wordt. Dat kan nog een maand duren. De merrie is voorlopig ondergebracht bij een dierenkliniek.”

Het is de zoveelste mishandeling van een paard of pony. De mishandelingen vinden niet alleen in Nederland plaats maar ook in Belgisch Limburg en Duitsland. Hoogleraar forensische psychiatrie Hjalmar van Marle zegt over de mishandelingen:

“Ook als de dader niet specifiek de genitaliën bewerkt, heeft zo’n mishandeling een seksuele component. Ik vermoed dat het een manier is om zich af te reageren van een eigen trauma, zoals misbruik als kind.”

Mensen die meer informatie hebben over de paardenmishandelingen en dit nog niet gemeld hebben, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie:
Algemeen nummer: 0900-8844
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999
Meld misdaad anoniem: 0800-7000
Dierenpolitie: 144

Het is ook mogelijk de redactie van PiepVandaag.nl te mailen redactie@piepvandaag.nl

Bron ©Piepvandaag.nl