Een paard in het Belgische Ulvend in Sint-Martens-Voeren is doodgeschoten in het weiland waarin ze stond. Haar eigenaar, agrariër Joseph Hocks, deed de ontdekking nadat hij merkte dat er iets met de elektriciteit aan de hand was. Hij vond de merrie in het schrikdraad.

doodgeschoten
Foto: Pixabay

Hocks:

“Ik merkte een stroomlekkage op en ben toen gaan kijken. Ze lag met haar hoofd in de draad. Ze moet veel afgezien hebben, want ze heeft nog gesparteld. In de stroomdraad is ze aan haar einde gekomen.”

Amalia was een een vijfjarig Ardenner trekpaard. Haar eigenaar had niet direct in de gaten dat ze was doodgeschoten, maar deed later de schokkende ontdekking. Hocks:

“Toen ik haar naar mijn boerderij haalde om te laten ophalen door Rendac, zag ik een gapende wonde in het hoofd. De kogel had een traject afgelegd van de bovenkaak tot aan het oor en is er daar weer uit gekomen. Dat duidt toch op een speciaal kaliber.”

Verdwaalde kogel van een jager
Joseph Hocks heeft aangifte gedaan bij de politie. Wie Amalia heeft doodgeschoten, weet hij niet. Hocks:

“Geen idee wie het geweest is. Een crimineel? Een dierenbeul? Of een verdwaalde kogel van een jager? Ik weet het niet. Verschillende buren en ook mijn zoon hebben in elk geval rond 21.30 uur een knal gehoord. Mijn zoon heeft de kogel zelfs horen suizen. Ik mag er niet aan denken dat die hem geraakt zou hebben.”

Hocks hoopt dat de dader zich nog zal melden:

“Ik begrijp wel dat dit een spijtig ongeval zou kunnen zijn. Daarom hoop ik dat de ‘schutter’ zich alsnog meldt. Een jager heeft toch een verzekering. Uiteraard spreekt men hier van economisch verlies, maar het is toch vooral emotionele schade. Dit is vreselijk.”

Amalia’s moeder blijft nu alleen achter.

Bron: Tingo ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor