Kater Corduroy heeft de titel van oudste levende kat ter wereld verkregen volgens het Guinness World Record. Dit valt echter nog niet aan zijn gedrag te merken. Hij springt namelijk nog met gemak op de vensterbank en is ook buitenhuis nog erg actief.

oudste kat
Screenshot video YouTube

In 1989 werd Corduroy geadopteerd vanuit een asiel in de Amerikaanse staat Oregon. De destijds 7-jarige Reed Okura koos Corduroy uit als metgezel, al had ze toen niet durven hopen dat hij 26 jaar later nog steeds in haar leven zou zijn:

“Ik voel mij vereerd om Corduroy in mijn leven te hebben. Ik kan me eerlijk gezegd weinig herinneren van een leven zonder hem. Hij is geweldig gezelschap en ik hoop dat ik hem  nog vele jaren een goed leven kan geven.”

Naast zijn actieve levensstijl kan hij erg genieten van knuffelen en zonnebaden. Tevens is hij heel sociaal en krijgt dan ook veel aandacht van iedereen die hem tegenkomt. Door zijn zachte karakter is hij een echte kindervriend.

Ondanks dat hij momenteel een eiwitarm dieet heeft voor zijn lever, verkeert Corduroy verder in goede gezondheid. Reed heeft hiervoor de volgende verklaring:

“Ik geloof dat zijn goede gezondheid en zijn lange leven te maken hebben met het feit dat wij hem nooit hebben beperkt in zijn vrijheid. Hierdoor kreeg hij de mogelijkheid om zichzelf te verdedigen en zijn lichaam en geest te ontwikkelen door te spelen en jagen. Momenteel krijgt hij nog steeds beestjes te pakken, maar gelukkig is hij niet meer zo goed als hij ooit geweest is.”

Als het aan Corduroy ligt zal hij nog jaren mee gaan. De tot nu toe oudste kat ter wereld is 38 jaar geworden. Dit in het achterhoofd houdend, heeft Corduroy nog gouden jaren in het verschiet!

Bron ©PiepVandaag.nl Inge ter Heide