Hope For Paws, een dierenreddingsorganisatie in Amerika, kreeg een bericht dat een oude hond in een waterzuiveringsinstallatie verbleef. Hope For Paws was vastbesloten het dier te redden en een liefdevol thuis te bezorgen. Maar de dierenredders moesten zeer voorzichtig te werk gaan, gezien het feit dat er allerlei gevaarlijke chemicaliën in de open tanks naast de hond zaten.

Mufasa - oude hond
Screenshot video – Mufasa

De medewerkers van Hope For Paws, gooiden wat eten naar de hond, om zijn vertrouwen te winnen en hem naar ze toe te lokken. Ze moesten zeer geduldig zijn, om de viervoeter de tijd te geven om zich op zijn gemak te gaan voelen. Na enige tijd te hebben gewacht, liet de hond de dierenredders hem nog steeds niet benaderen.

Uiteindelijk is het één van de dierenbeschermers gelukt de hond een riem om te doen. Aan de ogen van het dier is goed te zien hoe bang hij was. Door hem nog wat eten te geven en hem vriendelijk te aaien, probeerde hij het dier op zijn gemak te stellen. In de auto ontdooide de hond eindelijk en begon zelfs wat te knuffelen met de mensen die hem hebben gered. De medewerkers van Hope For Paws hebben de hond Mufasa genoemd.

Eenmaal aangekomen bij Hope For Paws, hebben de medewerkers Mufasa, die ontzettend vies was, lekker in bad gedaan en gewassen. Hij genoot zichtbaar van alle liefde en aandacht. Zijn huid was kapot, hij had een oorinfectie en parasieten in zijn darmen, maar die zijn inmiddels allemaal behandeld.

Lionel’s Legacy, een opvangcentrum dat gespecialiseerd is in oudere honden, heeft aangeboden voorlopig voor Mufasa te zorgen, todat hij wordt geadopteerd.

Bekijk hier een videoreportage van Mufasa

©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor