Konijnenhouderij Hendriks Rabbit Farm in Raalte (Overijssel) heeft een vergunning aangevraagd om uit te breiden. Het bedrijf houdt nu 1.400 voedsters en 11.000 slachtkonijnen. Het is de bedoeling dat het bedrijf op termijn nog eens 400 moederkonijnen en 4.750 jonge vleeskonijnen extra gaat krijgen.

konijnenhouderij
Foto: via pdpics

Stichting Konijnen in Nood houdt 28 november aanstaande een fakkeltocht om vreedzaam protest te voeren tegen de uitbreidingsplannen van konijnenhouderij Hendriks. Het is voor de organisatie onbegrijpelijk dat de gemeente Raalte heeft besloten geen milieueffectrapportage op te maken, waarmee ze de weg naar het verlenen van de vergunning vrijmaken. De stichting is zonder meer tegen het fokken van vleeskonijnen, laat staan een uitbreiding.

Balen
Konijnenhouder Mark Hendriks heeft aangegeven aan de Stentor te balen van de actie van Stichting Konijnen in Nood. Hij geeft aan dat hij niet nu wil uitbreiden, maar de vergunning aanvraagt om eventuele wijzigingen in de toekomst te kunnen doorvoeren.

Bronnen:  HartvoorDieren.nl, DeStentor.nl, NU.nl ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.