Bij elkaar 22 dierenbelangenorganisaties uit 16 Europese landen roepen Mike Kehoe op om wakker te worden en ‘een held te zijn voor miljoenen dieren’. Met de website KehoeBeAHero.nl zetten ze de nieuwe president van Subway voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) ertoe aan om hogere dierenwelzijnsnormen in te voeren voor vleeskippen, om dierenleed te verminderen.

Subway Mike Kehoe - Be a hero
Subway Mike Kehoe – Be a hero | Beeld via EDEV

De lancering van de website was om 12 uur, gepaard gaande met verschillende creatieve online en offline evenementen door heel Europa, voor verschillende Subway-filialen en -kantoren. Ook voor de deur van Kehoe’s werkplek, het hoofdkantoor van Subway EMEA, op Prinsengracht 13 in Amsterdam, worden posters verspreid en actie gevoerd, zodat het niet aan zijn aandacht kan ontsnappen. In Nederland is Een DIER Een VRIEND (EDEV) de initiatiefnemer:

“We vragen Mike Kehoe, het nieuwe hoofd van Subway Europa, om het goede te doen. Hij kan miljoenen dieren helpen met zijn beslissing.”

Subway Mike Kehoe - Be a hero
Subway Mike Kehoe – Be a hero | Beeld via EDEV – foto kip: Animal Equality

De Open Wing Alliance, in Nederland vertegenwoordigd door EDEV, verzoekt Subway zich aan te sluiten bij de European Chicken Commitment. Meer dan 300 bedrijven over de hele wereld hebben al ingestemd met het implementeren van deze hogere minimumnormen voor kippenwelzijn, waaronder Subway VS en Subway Canada. De Europese directie negeert echter nog steeds de eisen van de dierenbelangenorganisaties en ruim 170.000 bezorgde consumenten, die nu hoge verwachtingen stellen van Mike Kehoe. Lizzy van Coeverden, de campagnecoördinator van Een DIER Een VRIEND, legt uit:

“We doen een beroep op Mike Kehoe om de juiste beslissing te nemen. Door zich aan te sluiten bij de European Chicken Commitment, zou Subway eindelijk de verantwoordelijkheid nemen en het dierenleed voor de kippen in haar toeleveringsketen verminderen. Dat zou heroïsch zijn, want met die beslissing zal Mike Kehoe miljoenen levens beïnvloeden.”

In de mega-kippenstallen hebben de kippen die belanden op de broodjes en in de salades van Subway slechts een leefoppervlakte van iets meer dan een half A4-tje per dier. De dieren groeien zo snel dat ze bezwijken onder hun enorme gewicht. Aan het eind zijn veel kippen zich ook nog bewust van hun eigen slacht, vanwege gebrekkige bedwelming. De European Chicken Commitment pakt de grootste problemen in de conventionele kippenhouderij aan. Deelnemers committeren zich aan meer aandacht voor kippenwelzijn.
.

.

EDEV startte een petitie, zodat iedereen Mike Kehoe kan oproepen om dierenwelzijn op te nemen in de bedrijfsvoering.

Bron: