Ellie G., een beruchte oplichtster uit Stadskanaal, heeft weer nieuwe slachtoffers gemaakt. Marjolanda Schluter-Koostra kocht nietsvermoedend een pony van haar, maar het dier bleek oud en ziek en overleed binnen een week. En Nicky Snitjer uit Winschoten is op zoek naar haar pony Nikki, die tegen de afspraken in door Ellie G. is doorverkocht.

paardensjoemelaar
Een paardensjoemelaar uit Stadskanaal verkoopt pony’s door, tegen de afspraken in |Fotocredit: Jenka Eich Flickr via Compfight cc

Toen Marjolanda Schluter-Kooistra en haar dochtertje uit Uithuizermeeden een maatje uitzochten voor hun shetlander Bliksem, hadden ze nooit kunnen bedenken wat voor afschuwelijke tijd ze tegemoet zouden gaan.

Sjoemelaar

De pony met de naam Belle, die Marjolanda kocht van handelaar Ellie G. uit Stadskanaal, zou helemaal gezond zijn. Ze zou goed eten, een goed gebit hebben en kon worden bereden door Marjolanda’s dochtjertje. Alles leek helemaal in orde. Wat Marjolanda niet wist, was dat Ellie G. een beruchte sjoemelaar is, waar op Facebook al vaak voor werd gewaarschuwd. De pony die ze verkocht, bleek oud en ziek te zijn en overleed binnen een week.

Marjolanda is niet het eerste slachtoffer van de zwendelpraktijken van Ellie G. Al in 2014 maakte Hart van Nederland al een reportage over de sjoemelaar, waarin gedupeerde paardeneigenaren hun beklag deden over haar malafide praktijken.

Ellie G. reageerde op oproepen op Facebook of Marktplaats, van eigenaren van oudere of geblesseerde paarden die een pensioenadres zochten voor hun dier. G. kon de paarden wel gratis opvangen op haar boerderij in Wapserveen. Maar in plaats van hun paarden een rustige oude dag te geven, verkocht ze de dieren door en stak het geld in eigen zak.

Marjolanda zette na de dood van de pony een oproep op social media en werd overrompeld door de hoeveelheid reacties. Ze vond ook de voormalig eigenaren van Belle, die haar vertelden dat de oude pony helemaal niet zo gezond was als Ellie G. beweerde. Zij hadden de pony naar Ellie G. gebracht, waar ze voorgoed zou blijven en van een rustige oude dag kon genieten. Maar nog geen twee weken later zette G. het dier alweer in de verkoop.

In 2015 werd Ellie G.al voor vergelijkbare vergrijpen veroordeeld. Maar dat was kennelijk niet genoeg om haar sluwe praktijken voorgoed te stoppen.

Marjolanda probeert nu via de media te voorkomen dat nog meer mensen gedupeerd worden.

“Er zijn misschien meer mensen die dit ook overkomen. Dat mag absoluut niet. Dat moet echt stoppen.”

Hart van Nederland berichtte vorige week dat de oplichtster nog steeds actief is. Bekijk hier de uitzending.

Naast Marjolanda heeft zich wéér een nieuw slachtoffer gemeld. Nicky Snitjer uit Winschoten is op zoek naar haar gelijknamige pony Nikki, die ze vorig jaar aan Ellie G. gaf omdat ze er zelf niet meer voor kon zorgen. Het dier zou ook door Ellie G. tegen de afspraken in zijn doorverkocht.

Haar oproep op Facebook:

Bronnen: Hart van Nederland, De Hoefslag, RTV Noord ©Animals Today Liesbeth Riekwel