Sea Shepherd heeft een eigen Sea Shepherd Tattoo studio geopend in Amsterdam. De studio is een initiatief van Geert Vons, kunstenaar en Sea Shepherd Artistic Director. Alle opbrengsten van de gemaakte tatoeages gaat naar Sea Shepherd.

Sea Shepherd Tattoo
Bron: Sea Shepherd

Afgelopen zondag werd de tattoo shop officieel geopend onder belangstelling van vele bezoekers. Geert Vons was aanwezig om de studio te laten zien en vragen te beantwoorden. De eye catcher in de studio is de handgemaakte houten werktafel, met uitgesneden logo van Sea Shepherd Tattoo, gedoneerd door Frank van Reij van Zwaartafelen. Het logo werd uitgesneden door beeldhouwer Jan-Carel Koster.

Bron: Sea Shepherd

Tatoeëren op de Zuidpool
Voor Geert Vons is het weer teruggaan naar zijn roots. Hij heeft in het verleden veel leden van de Sea Shepherd crew op de schepen getatoeëerd tijdens de expedities naar de Zuidpool. Nu kan hij zijn passie voortzetten in Amsterdam. In de toekomst zullen er ook gastartiesten worden aangetrokken om te komen tatoeëren.

Geert geeft de voorkeur aan tattoos met als thema oceaan en Sea Shepherd. Realistische ontwerpen gemixt met tribals in zwart en grijs is wat geert het liefste doet. Voor andere ideeën staat Geert uiteraard ook open. In de shop wordt niet gepierced of tatoeages verwijderd.

Bron: Sea Shepherd

Creatieve fondsenwerving
De unieke opzet van deze tattoo studio is bijzonder: alle opbrengsten van de tattoo shop gaan volledig naar Sea Shepherd. Gastartiesten krijgen niet betaald, ook hun opbrengsten gaan naar de natuurbeschermingsorganisatie. Zo hoopt Vons op een creatieve manier fondsen te werven voor de belangrijke missies van Sea Shepherd.

De tattoo studio bevindt zich in de Sea Shepherd-winkel aan de Alexander Boersstraat 52 te Amsterdam. Tatoeages kunnen voorlopig alleen op afspraak worden gezet. Later zullen ‘walk-ins’ ook mogelijk zijn.

Wil je ook een tatoeage laten zetten door Geert Vons bij Sea Shepherd Tattoo? Klik dan hier.

©AnimalsToday Monique van Dijk Armor