In The Washington Post hebben dierenbeschermingsorganisaties en een aantal bedrijven namens miljoenen mensen die hun steun hebben betuigd een open brief gepubliceerd geadresseerd aan de Amerikaanse president Barack Obama. De titel van de brief is ‘Elephants need us’ ofwel de olifanten hebben ons nodig.

Olifant met kalf
Foto: Arno Meintjes Wildlife via photopin cc

De brief is ook ondertekend door beroemdheden als Leonardo DiCaprio, Jane Goodall en Dave Matthews en is bedoeld om Obama te bewegen tot het doorzetten van het verbod op verkoop van ivoor in de Verenigde Staten.

“Samen met 80% van de Amerikanen, ondersteunen wij, de bedrijven, dierenbeschermingsorganisaties en andere bezorgde ondertekenaars een verbod op de handel in olifantenivoor in Amerika. Wij vinden dat alle maatregelen die nodig zijn deze magnifieke dieren te beschermen tegen uitsterving moeten worden genomen.”

In de brief staat verder dat er nog maar ongeveer een half miljoen olifanten ter wereld zijn, terwijl stropers iedere 15 minuten een dier doden voor de slagtanden en dat de Verenigde Staten de op één na grootste afzetmarkt voor wildlife producten is, waaronder ivoor.

President Obama heeft recentelijk nieuwe maatregelen aangekondigd in het kader van de National Strategy for Combatting Wildlife Trafficking waaronder een verbod valt. De open brief moedigt de president aan deze stap zo snel mogelijk te zetten.

“Wij geloven dat uw beslissing om de ivoorhandel te verbieden in Amerika de juiste reactie is op de huidige crisis. Voor het lot van alle olifanten vragen wij u uw belofte te houden.”


 
Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.