Dankzij crowdfunding en een bijdrage van The Simpsons co-creator en weldoener Sam Simon is de Ierse fokstier Benjy gered. Voor de boer had hij geen nut meer, want het dier had geen interesse in de taak die hem was toebedeeld. Geen enkele vaars was dit jaar succesvol door hem gedekt: Benjy zou worden geslacht. Dierenrechtenorganisatie ARAN ging met spoed op zoek naar een oplossing.

fokstier

Het zag er somber uit voor Charolais-stier Benjy. De fokstier was volgens dierenartsen weliswaar vruchtbaar, maar hij had geen interesse in de koeien die hij moest dekken. Benjy toonde meer belangstelling voor de andere stieren.

“Dit laat zien dat deze dieren gevoelens hebben die vergelijkbaar zijn met die van ons”, aldus John Carmody van ARAN op de Russische tv.

ARAN en THEGAYUK zochten media-aandacht voor Benjy-the Gay Bull, in de hoop via crowdfunding genoeg geld in te zamelen voor het vervoer naar een dierenopvang en zijn verblijf.

“We gaven interviews aan nieuwszenders over de hele wereld en denken dat Sam Simon de uitzending van de Russische zender heeft gezien. Hij nam daarna contact met ons op en bood aan om ruim 6300 euro te betalen, zodat we Benjy naar Hillside Animal Sanctuary in Engeland kunnen overbrengen.”

Wat de reden ook mag zijn voor Benjy’s desinteresse, zijn verhaal toont aan hoe snel vee als nutteloos wordt beschouwd. Benjy zal in december worden vervoerd naar het dierenopvangcentrum in Engeland: hier hoeft hij niet meer te presteren en mag hij voortaan genieten van het leven.

“Wat kan een mooier kerstcadeau voor Benjy zijn dan een voor het leven, door hem een enkele reis vrijheid te geven”, aldus John Carmody.

Bronnen: Independent.ie, ARAN ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde