Voormalig politiehond Zeus kreeg vorige week een hartverwarmend afscheid, toen hij zijn laatste ritje maakte in een politiewagen op weg naar de dierenarts. De elfjarige Duitse herder had ernstige heupproblemen, waardoor euthanasie noodzakelijk was om hem verder lijden te besparen. Het politiekorps waarvoor hij van 2006 tot 2014 werkte zal hem vreselijk missen.

politiehond
Zeus met zijn familie | Foto: screenshot video

Hartverwarmende optocht
Jarenlang werkte Zeus als politiehond (K-9) voor het Ridgefield politiekorps in de Amerikaanse staat Connecticut, waar hij hielp bij 250 drugsgerelateerde arrestaties. In 2014 ging Zeus met pensioen en bleef hij wonen bij zijn partner, agent Shawn Murray.

Helaas waren Zeus’ heupen er zo slecht aan toe, dat besloten werd hem te euthanaseren. Nog een keer mocht hij mee in de politiewagen. Als eerbetoon werd de herder onder veel belangstelling van inwoners in een lange optocht van politiemotoren- en wagens naar de dierenarts begeleid.

politiehond
Foto: screenshot video

Collega, huisdier en vriend
Dat het afscheid de familie en andere agenten zwaar viel, blijkt uit deze mededeling op de Facebookpagina van het politiekorps:

“Vandaag nemen we afscheid van onze geliefde Zeus. Het is een zeer emotionele dag voor ons allemaal. Hij was een collega en vriend. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar Zeus, agent Murray en zijn familie in deze moeilijke periode.”

“Bedankt dat je ons al die jaren hebt beschermd. We zullen je enorm missen, maar nooit vergeten. Rust in vrede vriend.”

politiehond
Foto: screenshot video

Bekijk hier de video van Zeus´ laatste rit: 

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde