Een vier maanden oud olifantenkalf is maandag gered door rangers van het bosbeheer bij de Thirumoorthi-dam in Udumalaipettai, India. Het babyolifantje was tijdens het drinken vast komen te zitten met zijn slurf.

slurf
Het olifantenkalf dat vastzat met zijn slurf werd gered door rangers | Foto: Facebook

Ranger Dhanabalan van Bosbeheer vertelde dat ze informatie ontvingen van de lokale bevolking dat een olifantskalf gevangen zat bij een waterdrinkplek nabij de Thirumoorthi-dam:

“We bereikten de plek en ontdekten dat een vier maanden oude olifant met zijn slurf in een rotsspleet vast was komen te zitten. Het olifantje had ook rauwe plekken en verwondingen.”

De ambtenaar legt uit dat het kalf met zijn kudde was meegegaan om water uit het stuwmeer van de dam te drinken:

“Na het waterdrinken zat het olifantje vast met zijn slurf. We denken dat de andere olifanten hun best hebben gedaan om het te redden. Hoewel de kudde de plaats verliet, bleef de moeder bij haar baby. Een van de dorpelingen zag het olifantenkalf worstelen en informeerde ons.”

Moeder en kind konden gelukkig herenigd worden. Het kleine olifantje zal er vermoedelijk niets aan overhouden, maar heeft een belangrijke les geleerd over de werking van de slurf.

.
Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel