Er is er één jarig, hoera, hoera, Dat kun je wel zien: dat is dierenheldin Ene Berdyeva uit Oekraïne! Een vrouw waar House of Animals ontzettend veel bewondering voor heeft. Vorige week is ze 50 jaar oud geworden. Sinds de uitbraak van de oorlog in Oekraïne biedt House of Animals noodhulp voor dieren aan in het land. En Ene kon sinds het begin rekenen op steun. 

dierenheldin
Oekraïense dierenheldin is 50 jaar geworden! | Foto: House of Animals

Ene Berdyeva heeft sinds het begin van de oorlog heel veel voor dieren betekend. Gedreven zorgt zij voor twee oude paarden, twee geiten, negen honden en drieëntwintig katten die bij haar leven. Daarnaast zorgt ze voor honden en katten die door de oorlog op straat zijn beland. Zij bekommert zich om hun levens en zorgt ervoor dat ze te eten hebben.

Dierenheldin in actie

De paarden, geiten, drie katten en drie honden leven bij Ene sinds het begin van vorig jaar. De rest van de dieren zijn bij haar terechtgekomen tijdens de oorlog. Voor deze dieren gaat zij op zoek naar nieuwe families, waardoor het aantal dieren waarvoor ze zorgt continu verandert. Ook zorgt ze ervoor dat de dieren medische hulp krijgen.

vrouw
Foto: Ene Berdyeva

House of Animals heeft Ene meermaals van noodhulp voorzien. Zodat ze voedsel en medicatie kon aanschaffen. Ook hebben we haar geholpen met het transport van dieren, de sterilisatie van honden en katten, de langdurige opname van twee kittens in een dierenkliniek afgelopen januari, hulp voor het verzorgen van dieren, de aankoop van drinkwater voor zieke dieren, de behandeling van dakloze dieren en ook hebben we haar geholpen met warmtevoorzieningen en de elektriciteitsrekening.

Moedige Oekraïense vrouw zet zich onvermoeibaar in voor dieren in nood

Help je mee?

Help ons zodat we lieve Ene in deze afschuwelijke oorlog kunnen blijven bijstaan! Veel oorlogshonden en -katten zijn afhankelijk voor hun overleving van geweldige mensen zoals Ene. Dankzij jullie donaties kon zij al veel dieren helpen en een nieuwe familie voor ze zoeken.

  • Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen: klik hier
  • Dit verhaal was ook te lezen op Facebook

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer