Wat een bijzonder verhaal is dit. Zo eentje die je raakt en niet meer loslaat. Ene Berdyeva is een vrouw die sinds het begin van de oorlog in Oekraïne heel veel voor dieren in nood heeft betekend. Er leven momenteel twee oude paarden, twee geiten, negen honden en 23 katten bij haar. Daarnaast zorgt ze voor honden en katten die door de oorlog op straat zijn beland. Zij bekommert zich om hun levens en zorgt ervoor dat ze te eten hebben.
dieren in nood
Moedige Oekraïense vrouw zet zich onvermoeibaar in voor dieren in nood | Foto: Ene Berdyeva
De paarden, geiten, drie katten en drie honden leven bij Ene sinds het begin van het jaar. De rest van de dieren zijn bij haar terechtgekomen tijdens de oorlog. Voor deze dieren gaat zij op zoek naar nieuwe families, waardoor het aantal dieren waarvoor ze zorgt continu verandert. Ook zorgt ze ervoor dat de dieren medische hulp krijgen. Iemand die met zoveel toewijding dieren helpt, moeten wij natuurlijk ondersteunen.

Noodhulp

Dankzij de noodhulp van House of Animals kon zij voedsel en medicatie voor de dieren regelen. En ook hielpen we haar bij het transporteren van dieren en met warmtevoorzieningen. Dit helpt haar enorm, zo kan ze ervoor zorgen dat de dieren snel bij nieuwe families terecht kunnen.
dieren in nood
Deze katten konden van voedsen worden voorzien dankzij onze hulp | Foto: Ene Berdyeva

Paarden

De paarden van vrienden van Ene werden letterlijk geraakt door de oorlog. Hun stal werd volledig vernietigd en de paarden zwierven gedurende twee maanden rond in verschillende plekken. Gelukkig konden ze terugkeren. Behulpzame mensen zorgden ervoor dat de paarden te eten en drinken kregen maar hun stal moet herbouwd worden. Ene zet zich in om dit onder de aandacht te brengen zodat ze straks warm in een stal de winter kunnen doorbrengen. Dit is een voorbeeld van de vele afschuwelijke verhalen die ons uit Oekraïne bereiken.
Foto: Ene Berdyeva
Wil je ons alsjeblieft steunen zodat we heldinnen zoals Ene in deze afschuwelijke oorlog kunnen bijstaan! Veel oorlogshonden en -katten zijn afhankelijk voor hun overleving van geweldige mensen zoals Ene. Dankzij jullie donaties kon zij al veel dieren helpen en een nieuwe familie voor ze zoeken. Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen! 
  • Help asieldieren in Oekraïne de winter door en doneer. Iedere bijdrage wordt gewaardeerd en uiterst zorgvuldig besteed.
  • Lees ook op AnimalsToday:

Karen’s blog: Dieren helpen in Oekraïne deel 1

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer